Прес -РЕЛІЗ Компанії Merck та ACINO підписали дистриб’юторську угоду

13.10.2017

Стаття у форматі PDF

Відповідно до угоди ACINO займатиметься просуванням і комерціалізацією 9 препаратів Merck для лікування серцево-судинних та ендокринних захворювань в Україні, Вірменії, Азербайджані, Казахстані, Киргизстані, Молдові, Туркменістані, Таджикистані, Узбекистані, Грузії, Білорусі та Монголії.

На початку липня 2017 року швейцарська фармацевтична група компаній ACINO уклала дистриб’юторську угоду з однією з провідних науково-технологічних компаній світу Merck про виключне право на комерційну реалізацію і просування низки препаратів компанії Merck в країнах СНД (за винятком Росії) і Монголії з 1 січня 2018 року.

Згідно з умовами угоди ACINO представлятиме 9 торгових марок компанії Merck для лікування серцево-судинних та ендокринних захворювань (цукровий діабет та захворювання щитовидної залози) на ринках України, Вірменії, Азербайджану, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Туркменістану, Таджикистану, Узбекистану, Грузії, Білорусі та Монголії.

До пакету угоди увійшли наступні торгові марки: Concor®, Concor® Cor, Lodoz®, Glucophage®, Glucophage® XR, Glucovance®, Euthyrox®, Jodbalance®, Thyrozol®.

«Партнерство є невід’ємною частиною нашої стратегії. Високий попит на продукцію компанії Merck швидко зміцнить позиції ACINO в країнах СНД і Монголії та прискорить зростання нашого бізнесу», – зазначив Каллє Канд, генеральний директор ACINO.

Для забезпечення безперервного надходження препаратів на ринки країн, що розвиваються, ACINO розширює свою присутність в регіоні СНД, створюючи локально нові робочі місця.

З 1 січня 2018 року компанія «Фарма Старт», що входить до складу швейцарської фармацевтичної групи ACINO, відповідатиме за дистрибуцію і маркетинг в Україні медичних препаратів компанії Merck, призначених для лікування серцево-судинних та ендокринних захворювань, а також за здійснення заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності українських громадян щодо зазначених захворювань.

«Згідно зі стратегією розвитку компанії ми продовжуємо поповнювати власний продуктовий портфель і виводити на вітчизняний ринок високоякісні продукти з метою поліпшення якості життя українських пацієнтів. Партнерська угода ACINO з компанією Merck забезпечить доступ до інноваційних лікарських засобів не тільки українським пацієнтам, а й пацієнтам в країнах СНД і Монголії. Я впевнений, що ми будемо надійним партнером одного зі світових лідерів в розробці і виробництві високотехнологічних препаратів», – прокоментував дану угоду Євген Заїка, регіональний директор ACINO в країнах СНД.

Такої ж думки дотримується і директор Merck Biopharma в Росії та СНД Роджер Янссенс: «Мета компанії Merck – надати пацієнтам доступ до лікарських засобів в усіх країнах і регіонах світу. Ми раді співпрацювати з такими надійними партнерами, які можуть забезпечити потужну маркетингову і логістичну підтримку бізнесу відповідно до вимог законодавства там, де компанія Merck не веде власну операційну діяльність».

Фінансові умови угоди не розголошуються.

Про компанії Merck і ACINO

Компанія Merck (м. Дармштадт, Німеччина) – провідна науково-технологічна компанія в галузі охорони здоров’я, лайф сайнс та високотехнологічних матеріалів. Близько 50 тис. співробітників по всьому світу розробляють технології, які покликані поліпшити якість життя людини – починаючи зі створення біофармацевтичних лікарських препаратів для лікування онкопатологій і розсіяного склерозу, розробки систем для наукових досліджень і організації виробництва і закінчуючи рідкими кристалами для смартфонів і РК-телевізорів.

Заснована в 1668 р., Merck – одна з найстаріших у світі фармацевтичних і хімічних компаній. Родина – засновник компанії і до сьогодні є основним мажоритарним акціонером та власником акцій корпоративної групи Merck, які публічно розміщені на біржі. Компанії Merck належать всі права з використання торговельної марки і бренду Merck у всьому світі, за винятком Канади і США, де компанія веде свою діяльність як «ЕМД Сєроно» (EMD Serono), «МілліпорСігма» (MilliporeSigma), «ЕМД Високотехнологічні матеріали» (EMD Performance Materials).

ACINO – міжнародна фармацевтична компанія зі штаб-квартирою в м. Цюрих, Швейцарія – вже понад 170 років спеціалізується на розробці і виробництві високоякісних генеричних лікарських засобів та просуває свою продукцію в інтересах пацієнтів у більше ніж 80 країнах земної кулі. Сьогодні компанія налічує близько 1900 висококваліфікованих співробітників. Як світовий партнер фармацевтичних компаній ACINO поставляє готову продукцію власної розробки та/або надає готові рішення від розробки та реєстрації препаратів до контрактного виробництва, упаковки та логістики. Офіс компанії «Фарма Старт» виконує функцію регіональної штаб-квартири для бізнесу ACINO в країнах СНД. Під брендом ACINO компанія поширює високоякісну продукцію в країнах Близького Сходу, Південної Африки, СНД і Латинської Америки.

Більш змістовну інформацію щодо діяльності АCINO можна отримати на офіційному веб-сайті http://www.acino.swiss.

Контакти

Компанія Merck

+7 (495) 937 33 04, Євгенія Соловцова

«Фарма Старт», Acino Group

+38 (044) 281 23 33, pr_ua@acino.swiss

 

Медична газета «Здоров’я України 21 сторіччя» № 15-16 (412-413), серпень 2017 р.

СТАТТІ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

27.03.2024 Терапія та сімейна медицина Бенфотіамін: фокус на терапевтичний потенціал

Тіамін (вітамін В1) – важливий вітамін, який відіграє вирішальну роль в енергетичному обміні та метаболічних процесах організму загалом. Він необхідний для функціонування нервової системи, серця і м’язів. Дефіцит тіаміну (ДТ) спричиняє різноманітні розлади, зумовлені ураженням нервів периферичної та центральної нервової системи (ЦНС). Для компенсації ДТ розроблено попередники тіаміну з високою біодоступністю, представником яких є бенфотіамін. Пропонуємо до вашої уваги огляд досліджень щодо корисних терапевтичних ефектів тіаміну та бенфотіаміну, продемонстрованих у доклінічних і клінічних дослідженнях....

24.03.2024 Гастроентерологія Терапія та сімейна медицина Основні напрями використання ітоприду гідрохлориду в лікуванні патології шлунково-кишкового тракту

Актуальність проблеми порушень моторної функції шлунково-кишкового тракту (ШКТ) за останні десятиліття значно зросла, що пов’язано з великою поширеністю в світі та в Україні цієї патології. Удосконалення фармакотерапії порушень моторики ШКТ та широке впровадження сучасних лікарських засобів у клінічну практику є на сьогодні важливим завданням внутрішньої медицини....

24.03.2024 Кардіологія Терапія та сімейна медицина Розувастатин і розувастатин/езетиміб у лікуванні гіперхолестеринемії

Дисліпідемія та атеросклеротичні серцево-судинні захворювання (АСССЗ) є провідною причиною передчасної смерті в усьому світі (Bianconi V. et al., 2021). Гіперхолестеринемія – ​третій за поширеністю (після артеріальної гіпертензії та дієтологічних порушень) фактор кардіоваскулярного ризику в світі (Roth G.A. et al., 2020), а в низці європейських країн і, зокрема, в Польщі вона посідає перше місце. Актуальні дані свідчать, що 70% дорослого населення Польщі страждають на гіперхолестеринемію (Banach M. et al., 2023). Загалом дані Польщі як сусідньої східноєвропейської країни можна екстраполювати і на Україну....

24.03.2024 Терапія та сімейна медицина Життя в дослідженні нових ліків

Однією із найвагоміших знахідок із часу відкриття дигіталісу Нобелівський комітет назвав синтез і дослідження β-блокаторів, які зараз мають провідні стабільні позиції у лікуванні більшості серцево-судинних хвороб (ішемічна хвороба серця – ​стенокардія, гострий коронарний синдром, інфаркт міокарда, артеріальна гіпертензія, серцева недостатність, тахіаритмії) (Радченко О.М., 2010). Це епохальне відкриття зроблено під керівництвом британського фармаколога Джеймса Блека (James Whyte Black), який отримав за нього Нобелівську премію в 1988 році. ...