Санофі реалізовує програму оздоровлення та психологічної підтримки для дітей з діабетом

27.09.2018

Київ, 1 серпня. 13 переможців Конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом від 5 до 12 років пройшли курс оздоровлення у спеціалізованому санаторії «Березовий гай» у м. Миргород. Цю програму вже декілька років поспіль реалізовує Санофі в Україні у партнерстві з Асоціацією дитячих ендокринологів України.

Протягом двох тижнів діти, які приїхали разом із батьками, відвідували лікувальні та профілактичні процедури, навчалися у школі самоконтролю діабету та працювали із психологами. Окрім цього, вони спілкувалися з іншими дітьми зі схожим досвідом, активно проводили дозвілля, беручи участь у туристичних походах, займаючись плаванням і танцями. 

«Оздоровлення дітей – це важлива частина нашої корпоративної соціальної програми «Діабет. Допоможемо разом», – зазначив Гієм Граньє, директор Санофі в Україні. – Ми усвідомлюємо масштабність проблеми діабету та прагнемо полегшити емоційний і соціальний тягар для пацієнтів та їхніх родин. Саме тому Санофі в Україні створює умови для того, щоб діти могли активно відпочивати, а батьки –  знаходити підтримку й розуміння».

За даними Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії МОЗ України, майже 9 500 маленьких пацієнтів в Україні мають діагноз цукровий діабет. Більшість із них хворіє на цукровий діабет 1 типу, який вимагає щоденних кількаразових перевірок рівня глюкози в крові, ін’єкцій інсуліну та дотримання режиму харчування. Тому життя сімей, де є дитина із діабетом, непросте, і соціалізація та психологічна допомога дуже важливі, адже це додає оптимізму й наснаги для контролю захворювання. 

Саме тому цього року з дітьми та батьками в санаторії працювали психологи Ганна Бречко та Ганна Перловська, які із власного досвіду знають, що таке цукровий діабет, оскільки самі живуть з цією недугою. Колеги так прокоментували оздоровлення дітей у Миргороді: «Діти з цукровим діабетом часто відчувають провину перед батьками, яку можна проілюструвати такими думками: «Зі мною стало важко, батьки засмучуються через мене»...

Постійний контроль виснажує як батьків, так і дітей. Тому спільні поїздки мають величезний терапевтичний ефект, що ми і зауважили в процесі роботи. Коли батьки працюють із психологами та спілкуються одне з одним, для піклування про власних дітей у них з’являється більше ресурсів». 

Наталія Париляк, мати переможця Конкурсу малюнка серед дітей з діабетом: «Ми живемо у маленькому містечку у Львівській області, де тільки наша дитина має цукровий діабет. Тому мені дуже бракує спілкування із сім’ями, які також виховують дітей із цією хворобою, а в Миргороді я це надолужую. Ми дуже вдячні компанії Санофі в Україні за цю можливість та за те, що організатори прислухалися до нашого побажання щодо психологічного супроводу під час перебування в санаторії».

Про Санофі

Зобов’язання Санофі – надавати підтримку людям, які мають проблеми зі здоров’ям. Ми є глобальною біофармацевтичною компанією, для якої здоров’я людей – ключовий пріоритет. Ми запобігаємо хворобам за допомогою вакцин, пропонуємо інноваційні рішення для боротьби з болем та полегшення страждань. 

Санофі завжди поруч з пацієнтами, які мають рідкісні захворювання, та з мільйонами тих, хто живе з хронічними недугами.
Завдяки зусиллям 100 тис. співробітників у 100 країнах Санофі перетворює наукові інновації на терапевтичні рішення в усьому світі.

Медична газета «Здоров’я України 21 сторіччя» № 15-16 (436-437), серпень 2018 р.

СТАТТІ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

23.04.2024 Неврологія Психіатрія Терапія та сімейна медицина Що краще при постстресовій тривожності та безсонні – ​комбінація пасифлори з мелатоніном чи з 5-НТР?

Стрес і тривожність чинять потужний несприятливий вплив і на самопочуття окремих індивідуумів, і на загальний стан здоров’я всієї популяції світу. Цей несприятливий вплив значно підсилили пандемія COVID‑19 та війна в Україні (Celuch M. et al., 2023)....

23.04.2024 Психіатрія Терапія та сімейна медицина Психосоматичні розлади на тлі емоційного виснаження

З кожним роком збільшується кількість випадків порушення функцій органів і систем, обумовлених психічними факторами. Саме тому психосоматичні розлади посідають щоразу більше місце в захворюваності населення. У лютому відбувся науково-практичний майстер-клас «Хронічний стрес сьогодення: обрані питання про здоров’я жінки в різні вікові періоди», під час проведення якого виступив завідувач кафедри неврології, нейрохірургії та психіатрії Ужгородського національного університету, доктор медичних наук, професор Михайло Михайлович Орос із доповіддю «Психосоматичні розлади, асоційовані з синдромом тотального нервового виснаження»....

23.04.2024 Неврологія Терапія та сімейна медицина Стрес у житті жінки: як втримати масу тіла, коли його заїдаєш?

16-17 лютого в Києві відбувся науково-практичний майстер-клас «Хронічний стрес сьогодення: обрані запитання про здоров’я жінки в різні вікові періоди». Під час заходу виступили фахівці різних спеціальностей, було обговорено важливі аспекти жіночого здоров’я як психологічного, так і фізичного. Доповіді присвячувалися різноманітним питанням, зокрема репродуктивним проблемам, онкологічним захворюванням, психосоматичним розладам. Під час події виступила засновниця Академії довголіття Dr. Skytalinska, віцепрезидент Асоціації дієтологів України, лікар-дієтолог Оксана Василівна Скиталінська. Доповідь Оксани Василівни була присвячена впливу тривалого стресу на харчування та пов’язані з цим наслідки для здоров’я жінок. Окрім пояснення механізмів негативного впливу стресу, під час доповіді лікарка також надала важливі практичні рекомендації стосовно здорового харчування....

23.04.2024 Неврологія Терапія та сімейна медицина Активна розумова діяльність в умовах сьогодення: нутритивний підхід для збереження когнітивного та фізичного здоров’я

Події останніх 5 років є неабияким викликом для психічного стану кожного українця: спочатку – ​пандемія коронавірусу та запроваджені через неї карантинні обмеження, а далі – ​повномасштабне російське вторгнення, що триває уже понад 2 роки. Все це спричиняє погіршення психічного здоров’я населення. Такі надзвичайні ситуації, що характеризуються загрозою з невизначеною тривалістю, створюють масивне стресове навантаження, яке підсилюється відчуттям самотності та відчуженості, підвищують тривожність, а також є підґрунтям розвитку психічних розладів. Відомо, що ці стани порушують розумову діяльність, тобто перешкоджають концентрації та аналізу інформації. ...