Щоденник медичних подій на 10-16 травня

07.05.2021

Дорогі читачі!

Що ж, як не прикро, а свята завершилися. Ми сподіваємося, що ви відпочили і відновили сили, бо наступного тижня на вас чекає низка цікавих навчальних заходів, які годі пропустити!

Докладніше у нашому вже традиційному Щоденнику медичних подій.    

Обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!

 

10 травня

Ophthalmic iSchool "Сітківка: консервативне лікування & лазер"

Всеукраїнський офтальмологічний марафон.

Ophthalmic iSCHOOL - це освітній майданчик для об’єднання лікарів різних спеціалізацій, забезпечення обміну досвідом, професійного розвитку та вдосконалення підходів до діагностики, лікування, профілактики офтальмологічних захворювань з метою поліпшення якості життя пацієнтів.

Організатори запрошують лікарів офтальмологів, дитячих офтальмологів, сімейних лікарів, оптометристів, педіатрів, ендокринологів, ревматологів, алерголорів та ЛОРів.

Ми з вами добре знаємо, як важливо для нас сьогодні не просто мати доступ до найактуальнішої наукової інформації у сфері медицини, а й ефективно застосовувати отриманні знання в повсякденній клінічній практиці.

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: Ophthalmic iSchool May (ophthalmic-ischool.com)


10-14 травня

ІІІ з’їзд Євразійської асоціації дитячих нейрохірургів з міжнародною школою ISPN (міжнародна асоціація дитячих нейрохірургів) та сателітною школою з ІОМ (інтраопераційний нейромоніторинг)

Місце проведення: м. Одеса

Перелік країн-учасниць Україна, Білорусь, Казахстан, Грузія, Вірменія, Азербайджан, Узбекистан, Киргизія, Молдова, Монголія, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Норвегія, Німеччина, США, Великобританія, Бразилія, Швейцарія

Організації, відповідальні за проведення заходу:

Українська спілка інтраопераційного нейромоніторингу

Адреса: 61023, м. Харків, вул. Динамівська, 3, корп. Б.

Тел. (0572) 36-19-19.

Євразійська асоціація дитячих нейрохірургів

Адреса: 220114, Республіка Білорусь, м. Мінськ, вул. Франциска Скорини, 24.

Тел. (067) 570-38-89.

Українська асоціація нейрохірургів

Адреса: 04050, м. Київ, вул. Платона Майбороди, 32.

Тел. (0312) 61-47-33.

Благодійна організація «Благодійний фонд розвитку інновацій медицини «РІМОН»

Адреса: 01001, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 20, 7 поверх.

Тел. (044) 537-52-77, (050) 448-93-38


11 травня

Онлайн-конференція «На перехресті кардіології, неврології та ендокринології»

Три напрямки медицини, що неодмінно перетинаються. Захворювання, які викликають безліч запитань та потребують детальної дифереційної діагностики, міждисциплінарного підходу. А про терапевтичні підходи можна говорити безупинно.

Початок о 14.00

Детальна інформація за посиланням: На перехресті кардіології, неврології та ендокринології — ГО «Міжнародна асоціація медицини» (mam.net.ua)


11 травня

Випуск №2 Спеціалізованого навчального курсу для кардіологів та сімейних лікарів «Статини і мозок: докази ефективності проти необґрунтованої упередженості»

В рамках курсу 5 заходів з актуальних тем кардіології

Другий випуск проведуть:

Лікарка кардіологиня Міщенко Лариса Олександрівна

Лікар нврологиня Ревенько Іванна Леонідівна

Лікар УЗД Деркач Борис Вадимович

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: Кардіологіка (medfuture.info)


11-18 травня

VII З'їзд нейрохірургів України з міжнародною участю

Місце проведення: Конференц-зала 5-зіркового Club Hotel Turan Prince World, місто Сіде, Туреччина

Національна Академія медичних наук України, ДУ «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П.Ромоданова НАМН України» запрошують вас взяти участь у VII З'їзді нейрохірургів України з міжнародною участю, який триватиме 11 - 18 травня 2021 року у Туреччині.

Щорічно в Україні проходить безліч заходів, серед яких особливе місце займають зібрання нейрохірургів - нейрохірургічні форуми та конференції. У 2021 році організатори вирішили  вийти на новий рівень організації таких заходів та провести З'їзд нейрохірургів України за кордоном. Дане рішення було прийнято у зв'язку із епідемічною ситуацією в країні.

Якщо ви бажаєте взяти участь у З'їзді, зверніться до організаційного комітету за теефонами

 +38 (044) 537 52 77

+38 (099) 010 50 39 

або пишіть на електронну адресу  foundation@rimon.in.ua.

Детальна інформація за посиланням: VII з’їзд нейрохірургів України з міжнародною участю, 11-18.05.2021 (rimononline.in.ua)


12 травня

Вебінар «Вибір терапії артритів в умовах інфекційних ризиків»

Зараз, під час епідемії SARS-CoV2 наші пацієнті з автоімунними захворюваннями знаходяться в умовах підвищеного інфекційного ризику. Обираючи терапію, для запобігання активації латентних вогнищ інфекції та зменшення інфекційних ризиків в майбутньому, пацієнтам з запальними артритами необхідно провести скринінг та врахувати всі фактори ризику. На вебінарі «Вибір терапії артритів в умовах інфекційних ризиків» поговоримо про найбільш безпечну терапію та про всі необхідні дослідження до та під час лікування.

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Вибір терапії артритів в умовах інфекційних ризиків» // 12 травня 2021 року о 17:00 (google.com)


12 травня

Кардіо-онкологія: профілактика та лікування кардіо-васкулярних ускладнень у хворих на рак

Організатори заходу запрошують до перегляду трансляції лікарів за спеціальностями: «загальна практика – сімейна медицина», «кардіологія», «електрофізіологія», «неврологія», «функціональна діагностика».

На вас чекають майстер-класи, клінічні розбори, дискусії провідних експертів.

Під час проведення онлайн події, ви матимете можливість скористатися чатом та поставити запитання доповідачам.  

Початок об 11.00

Детальна інформація за посиланням: Науково-практична конференція: «КАРДІО-ОНКОЛОГІЯ: ПРОФІЛАКТИКА ТА ЛІКУВАННЯ КАРДІО-ВАСКУЛЯРНИХ УСКЛАДНЕНЬ У ХВОРИХ НА РАК» – CARDIO HUB


12-13 травня

XІІ міжнародний конгрес медсестер «Актуальні питання в медсестринстві сьогодні»

Місце проведення: м. Київ

Перелік країн-учасниць Україна, Франція, Німеччина, Молдова, Казахстан

Організація, відповідальна за проведення заходу

ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України».

Адреса: 01135, м. Київ, вул. Чорновола, 28/1.

Тел. (044) 284-03-28


13 травня

Експерт студіо Ю.Давидової. Академія сучасних поліпрофільних спеціалістів "Захист репродуктивного та соматичного здоров'я, сезон 2021

Тема фахової школи:

Лоція з лікування ТГВ/ТЕЛА. Патологія плацентації (прееклампсія, затримка внутрішньоутробного розвитку, тощо).Ранні невиношування, профілактика дефіцитних станів.

Спікери фахової школи:

ЮЛІЯ ДАВИДОВА, д.мед.н., професорка, магістерка державного управління, керівниця відділу акушерських проблем екстрагенітальної патології ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук'янової НАМН України»

АЛІСА ЛИМАНСЬКА, к.мед.наук, провідна наукова співробітниця відділення акушерських проблем екстрагенітальної патології ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук'янової НАМН України»

АРТЕМ ОГОРОДНИК, акушер-гінеколог, канд. мед. наук, старший науковий співробітник, відділення акушерських проблем екстрагенітальної патології ДУ ІПАГ імені академіка Лук‘янової НАМНУ

ЛАРИСА ДУДЧЕНКО, КНП «Пологовий будинок N 7” Одеської міської ради, завідувачка другим акушерським відділенням, асистентка кафедри «Акушерства та гінекології» Одеського національного медичного університету, лікар вищої категорії.

СЕРГІЙ СІРОМАХА, головний лікар ДУ "Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України",дитячий кардіохірург, доцент кафедри хірургії №2 НМУ імені О.О.Богомольця, магістр Державного управління, міжнародна магістратура з кардіохірургії, кардіології та кардіоанестезіології, є членом Асоціації серцево-судинних хірургів України та Європейської Асоціації кардіоторактальних хірургів.

PROF. Ісмаїл Елалем, відділення гематології, Центр з вивчення тромбозів і гемостазу, лікарня імені Жака-Рене Тено, Університет Сорбонна, Франція

Кому буде цікаво: акушерам-гінекологам, сімейним лікарям, кардіологам, терапевтам, акушерським анестезіологам, гастроентерологам, гематологам, всім лікарям, які надають допомогу вагітним в мультидисциплінарній команді

Початок о 12.00

Детальна інформація за посиланням: Квитки на «Експерт студіо Ю.Давидової. Академія сучасних поліпрофільних спеціалістів "Захист репродуктивного та соматичного здоров'я, сезон 2021» 13 травня 2021 (ticketforevent.com)


13 травня

Онлайн-телеміст «Школа інфузійної терапії»

Тематичні блоки:

Сезон інтоксикацій. Особливості інфузійної детоксикації  

Мультидисциплінарні аспекти ведення постковідних пацієнтів

Інфузійна підтримка ендокринологічного пацієнта

Мікроциркуляційні порушення при різних нозологіях

Початок о 12.00

Детальна інформація за посиланням: InfusionTherapy (app-uf-hcmlms-eventmanagement-attendeeportal-prod.azurewebsites.net)


13-14 травня

Науковий симпозіум з міжнародною участю «Всесвітній день запальних захворювань кишечника 2021 в Україні»

Місце проведення: м. Київ

Перелік країн-учасниць Україна, Польща, Білорусь, Чехія, Італія, Молдова,

Організація, відповідальна за проведення заходу

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця МОЗ України. Київська міська клінічна лікарня № 18.

Адреса: 01030, м. Київ, б-р Т. Шевченка, 17

Тел. (044) 235-52-89, (050) 332-21-15


13-15 травня

ReFresh лекторіум + Всеукраїнська науково-практична онлайн конференція з міжнародною участю «Питання сучасної анестезіології, інтенсивної терапії та терапії болю: думка експертів»

Захід проводиться вперше в Україні - конференція має бути цікавою та насиченою. Для вас працюватимуть вітчизняні та зарубіжні лектори.

Для кого ця конференція? Захід зацікавить анестезіологів, хірургів, дитячих анестезіологів.

Початок о 18.00

Конференція розпочнеться 14.05 о 10.00

Детальна інформація за посиланням: ANESTHESIA Fresh '21 (doctorthinking.org)


14 травня

VII з’їзд Української асоціації черепно-щелепно-лицевих хірургів

Місце проведення: м. Київ

Перелік країн-учасниць Україна, Білорусь

Організація, відповідальна за проведення заходу

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця МОЗ України. Українська асоціація черепно-щелепно-лицевих хірургів.

Адреса: м. Київ, вул. Зоологічна, 1, каб. 327.

Тел. (044) 483-18-79


14 травня

Міжнародна педіатрична конференція «Antibiotic Therapy 2021»

За участі д. м. н., професора, проректора Жешувського Університету (Польща) Артура Мазура.

Серед українських експертів у конференції візьмуть участь:

Няньковський Сергій Леонідович - д.мед.н., професор, завідувач кафедрою педіатрії №1 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, засновник «Університету здорової дитини Няньковських», член ECOG та ESPR

Бекетова Галина Володимирівна - д. м. н., професорка, заслужена лікарка України, завідувачка кафедрою дитячих і підліткових захворювань НУОЗ ім. П. Л. Шупика

Зайков Сергій Вікторович - д.мед.н., професор кафедри фтизіатрії та пульмонології НУОЗ імені П.Л.Шупика. Президент Асоціації алергологів України

та багато інших знаних опініон-лідерів.

Початок о 10.00

Детальна інформація за посиланням: 14.05.21 Міжнародна педіатрична конефренція "Antibiotic Therapy 2021" (prostirua.com)


15 травня

Конференція "Дитина раннього віку"

Попередня програма:

  • чек-ап у ранньому віці: кому і навіщо?;
  • неонатальні інфекції;
  • грудне вигодовування як основа імунітету;
  • вплив перших років життя на респіраторні ризики;
  • рідкісні, але загрозливі захворювання — як не пропустити;
  • менеджмент атопічного дерматиту;
  • неврологічний розвиток дитини до 1 року: норма та патологія;
  • та багато іншого і цікавого

Початок о 10.00

Детальна інформація за посиланням: 15.05 Дитина раннього віку (o-zone.org.ua)

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів 22.04.2024 Гастроентерологія Терапія та сімейна медицина Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів

Дослідження, проведене в Гетеборзькому університеті у Швеції, показало, що у 7 із 10 пацієнтів із синдромом подразненого кишечника (СПК) симптоми значно зменшилися після корекції дієти, порівнюючи з тими, які застосовували ліки. Робота опублікована в журналі The Lancet Gastroenterology & Hepatology. У дослідженні порівнювали три методи лікування: два дієтичні та один, що ґрунтується на застосуванні ліків. Учасниками були дорослі пацієнти з важкими або помірними симптомами СПК....

19.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 22-28 квітня

...

17.04.2024 Терапія та сімейна медицина Карипразин демонструє ефективність у лікуванні подвійного розладу

На 32-й щорічній зустрічі Європейської психіатричної асоціації (European Psychiatric Association, EPA), яка проходила 6-9 квітня в Будапешті (Угорщина), компанія Gedeon Richter представила нові результати досліджень карипразину. На постерній сесії були надані докази того, що карипразин може бути найкращим рішенням у лікуванні не лише ранньої та пізньої стадії шизофренії, а й подвійного розладу (коморбідні шизофренія та вживання психоактивних речовин). Крім того, під час конгресу компанія презентувала CANDID BOOK для опікунів хворих на шизофренію та новий трансдіагностичний інструмент для оцінки симптомів і функціональної недієздатності пацієнтів із різними психіатричними захворюваннями....