Аналізи за кордоном: навіщо вони потрібні і як їх здати?

24.09.2021

Колосальне навантаження на систему охорони здоров'я через пандемію коронавірусної інфекції Covid-19 розкрила ряд проблем якості медичних послуг як у державному, так і приватному сегменті надання медичної допомоги людям. Окремим рядком тут стоїть питання про якість діагностики, зокрема, лабораторної, яка технологічно відстає від європейських компаній. Розберемося, чому це відбувається і чи можливо здати аналізи за європейськими стандартами якості, не залишаючи своєї країни.

В яких випадках доцільно звертатися до зарубіжних спеціалістів?

В Україні працює велика кількість лабораторій, готових надати широкий спектр послуг. Однак, у нашій країні доступні далеко не всі передові діагностикуми, які дозволяють швидко і точно визначити патологію і підібрати лікування. Насамперед це стосується наборів реактивів для генетичних тестів, а також ІФА-аналізів, які необхідні, наприклад, для виявлення алергії. 

Ті реактиви, які використовують вітчизняні лабораторії, у більшості імпортуються.  Крім того, багато діагностичних систем не постачаються в Україну, через обмежений попит, недостатню практику і високу вартість. Так, у нас щойно починає розвиватися сфера персоналізованого харчування, яка ґрунтується на результатах дослідження геному (які гени можуть впливати на засвоєння тих чи інших продуктів) і метаболізму (як в організмі відбувається перетравлення нутрієнтів і синтез нових речовин). 

Які аналізи можна здати в Німеччині

Якщо вам необхідно здати той чи інший аналіз, але у вітчизняних медустановах немає технічних і кваліфікаційних можливостей його виконати, не варто передчасно засмучуватися. Виходом зі такої ситуації може стати відправка біоматеріалу за кордон, де досвід роботи у даній області більший.

Німецька компанія R-MED LTD., що присутня на ринку вже більше 17 років, має офіси, зокрема, в Україні та пропонує клієнтам послуги з проведення деяких складних тестів, у т.ч.:

  • NutriScreen+ – найбільша панель у світі на імуноглобуліни класу E (IgE) (алергія I типу), а саме 264 харчових продукта;
  • LipoSkan – аналіз, який проводять з метою виявлення рівня холестирину, у т.ч. семи його патогенних форм;
  • LipidGen – аналіз генетичного поліморфізму при засвоєнні ліпідів;
  • NeuroSpot+ – діагностика гормонів – медіаторів стресу;
  • MetaCheck – генетичний метаболічний аналіз, що дозволяє скласти персоналізований раціон харчування, наприклад, з метою ефективного зниження ваги;
  • ImuPro – аналіз крові на IgG до продуктів харчування (панель – до 270 харчових продуктів);
  • DAO – аналіз на непереносимість гістаміну.

Як відправити біоматеріал в Європу, не виїжджаючи з України

Спеціалісти R-MED LTD. роблять усе можливе, аби відправка біоматеріалу (крові, слини чи сечі) до європейської лабораторії не вимагала від клієнта зайвих клопотів. Пацієнту не потрібно звертатися до посередників – аналізи можна здати в одному із офісів компанії, не виїжджаючи з країни, що особливо важливо допоки триває пандемія COVID-19.

Команда R-MED LTD. також бере на себе організацію доставки біоматеріалів до Німеччини, у т.ч. оформлення митної декларації та всіх супровідних документів. Єдине, що необхідно зробити це здати аналіз, заплатити за нього у національній валюті. Клієнту максимально оперативно надсилають результати на електронну пошту, за необхідності – кількома мовами.

Співпраця з R-MED LTD

Якщо Ви імунолог, сімейний лікар, дерматолог, алерголог, нутриціолог, дієтолог, пропонуємо партнерство у сучасній гнучкій компанії.

Партнерство відкриває можливість  отримати стабільність, а отже, планувати бізнес у довгостроковій перспективі і у Вас з'являється чудовий шанс зайняти нішу в ринку, що розвивається. Компанія пропонує унікальні лабораторні дослідження високого рівня з європейськими патентами. Всі аналізи роблять на території Німеччини у спеціалізованих лабораторіях.

R-MED LTD.  знаходиться у м. Берлін, Німеччина.

Бажаєте, щоб Ваші пацієнти були здорові? Дізнавайся більше про нас і співпрацю з нами на сайті www.analizi.de

 

 

 

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів 22.04.2024 Гастроентерологія Терапія та сімейна медицина Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів

Дослідження, проведене в Гетеборзькому університеті у Швеції, показало, що у 7 із 10 пацієнтів із синдромом подразненого кишечника (СПК) симптоми значно зменшилися після корекції дієти, порівнюючи з тими, які застосовували ліки. Робота опублікована в журналі The Lancet Gastroenterology & Hepatology. У дослідженні порівнювали три методи лікування: два дієтичні та один, що ґрунтується на застосуванні ліків. Учасниками були дорослі пацієнти з важкими або помірними симптомами СПК....

19.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 22-28 квітня

...

17.04.2024 Терапія та сімейна медицина Карипразин демонструє ефективність у лікуванні подвійного розладу

На 32-й щорічній зустрічі Європейської психіатричної асоціації (European Psychiatric Association, EPA), яка проходила 6-9 квітня в Будапешті (Угорщина), компанія Gedeon Richter представила нові результати досліджень карипразину. На постерній сесії були надані докази того, що карипразин може бути найкращим рішенням у лікуванні не лише ранньої та пізньої стадії шизофренії, а й подвійного розладу (коморбідні шизофренія та вживання психоактивних речовин). Крім того, під час конгресу компанія презентувала CANDID BOOK для опікунів хворих на шизофренію та новий трансдіагностичний інструмент для оцінки симптомів і функціональної недієздатності пацієнтів із різними психіатричними захворюваннями....