ACINO підтримує Всесвітній день серця – 2021 як генеральний спонсор

17.11.2021

29 вересня відзначається Всесвітній день серця, і швейцарська фармацевтична компанія ACINO підписала угоду про співпрацю зі Всесвітньою федерацією серця (WHF) як офіційний генеральний спонсор цього дня на міжнародному рівні для підвищення обізнаності про серцево-судинні захворювання (ССЗ).

Пандемія COVID-19 призвела до навантаження на служби охорони здоров’я в усьому світі, що поставило під загрозу надання медичної допомоги пацієнтам із ССЗ. Напередодні Всесвітнього дня серця 29 вересня та протягом наступного року команди ACINO по всьому світу співпрацюватимуть із WHF, щоб підвищити обізнаність про ССЗ і допомогти спільнотам активніше поширювати інформацію та взаємодіяти в межах цієї проблеми.

Брак профілактичних заходів, діагностики та лікування через відсутність доступу до них, а також ізоляція та нестача спілкування – відомого фактора ризику ССЗ – озна­чає, що ­суспільство має знайти альтернативні способи залучення людей до питань здоров’я серця й обізнаності про ССЗ, особливо в регіонах світу з низьким рівнем доходу. У зв’язку з цим прискорення трансформаційних процесів із цифровізації щодо надання послуг із діа­гностики, профілактичних заходів і контролю ССЗ набуває особ­ливого значення, оскільки глобальна пандемія призвела до фізичної та психологічної ізоляції багатьох людей.

«Завдяки нашій присутності на ринках, що розвиваються, і нашому досвіду в галузі лікування ССЗ, ми в ACINO маємо унікальну можливість спрямовувати наші зусилля на підтримку таких вразливих категорій населення. Ми прагнемо використовувати спільні можливості наших міжнародних, регіональних і локальних команд для підвищення рівня обізнаності та просування знань щодо методів профілактики і контролю ССЗ», – коментує Єва ­Копечна, керівник міжнародного департаменту медичних, регуляторних питань і фармаконагляду ACINO.

ACINO в Україні вже не перший рік підтримує цю кампанію в нашій країні, що охоп­лює як фахівців кардіологічних спеціальностей і пацієнтів, які страждають на ССЗ, так і пересічних українців.

Однією зі щорічних ініціатив у рамках всесвітньої кампанії є підсвітлення визначних об’єктів у містах-мільйонниках у червоний колір серця. Із 29 вересня по 3 жовтня в Києві за ініціативи ACINO в Україні Парковий міст через Дніпро замайорить червоним світлом із нагоди Всесвітнього дня серця з метою привернути увагу до проблематики ССЗ. Підсвітлення мосту здійснюватиметься з 19:00 і до світанку.

Компанія запрошує жителів і гостей міста відвідати пішохідний міст упродовж цих днів і долучитися до всесвітньої кампанії з профілактики ССЗ разом зі швейцарським персонажем – коровою Acia від ACINO, яка на місці підвищуватиме рівень обізнаності українців про хвороби серця та пропагандуватиме здоровий спосіб життя для їх запобігання. Acia чекатиме всіх охочих на мосту в середу, 29 вересня, з 14:00 до 20:00, та в суботу й неділю, 2 та 3 жовтня, з 12:00 до 20:00.

Окрім того, з 29 вересня по 3 жовтня Київська телевежа транслюватиме на своєму світловому екрані одне з гасел Всесвітнього дня серця 2021 року: «Використовуйте своє серце, щоб об’єднувати серця», адже використання цифрових засобів у часи епідемії відіграють важливу роль. Всесвітній день серця – це шанс для всіх нас потурбуватися про своє серце та силою сучасних цифрових технологій переконати інших зробити те саме.

На своїй сторінці у Facebook (www.facebook.com/acino.swiss) компанія продовжуватиме поширювати інформацію про ССЗ та здорові звички, які можуть допомогти в їх запобіганні, й ділитиметься відеорекомендаціями щодо профілактики ССЗ від провідних фахівців кардіологічних спеціальностей.

Цьогоріч як ніколи важливо бути частиною віртуальної спільноти, яка опікується проб­лемами серця. Знайдіть хештеги #WorldHeartDay та #UseHeart у соціальних мережах і візьміть участь у глобальному діалозі. Використовуйте цю можливість для спілкування й поширення корисної інформації щодо здоров’я серцево-судинної системи. Ми всі можемо підтримати цю справу та змінити здоров’я людей у всьому світі на краще.


Всесвітня федерація серця

Всесвітня федерація серця (WHF) – це парасолькова організація, що відіграє провідну роль у боротьбі з ССЗ та єднає науковців, пацієнтів, кардіологів та інших медичних працівників. WHF забезпечує підтримку урядових програм у сфері охорони здоров’я та веде просвітницьку діяльність серед населення з метою профілактики ССЗ. Спираючись на новітні наукові досягнення, WHF розробляє різноманітні заходи й заохочує людей ділитися знаннями та досвідом, щоб допомогти їм уберегтися від хвороб серця. Активна позиція WHF щодо питань профілактики й контролю ССЗ надихає однодумців слідувати цим шляхом. Щоб отримати додаткову інформацію, відвідайте сайт www.world-heart-federation.org.

ACINO в Україні

Acino в Україні входить у швейцарську групу компаній Acino та є сучасною фармацев­тичною компанією в галузі розробки та виробництва високотехнологічних генеричних лікарських засобів із додатковими властивостями, яка провадить діяльність на території України. Компанія перебуває у власності холдингової компанії ADQ. Головний офіс Acino в Україні розташований у м. Київ і виконує функцію регіональної штаб-квартири для бізнесу Acino у країнах СНД. Виробничий завод Acino в Україні – «Фарма Старт», який знаходиться в Києві, сертифікований відповідно до стандартів належної виробничої практики GMP EU й оснащений науково-дослідною лабораторією з розробки генеричних препаратів. На сьогодні компанія в Україні налічує більш ніж 900 висококваліфікованих співробітників. Портфель лікарських препаратів, дієтичних добавок і виробів медичного призначення Acino в Україні нараховує понад 80 продуктів як власного виробництва, так і на умовах дистрибуційних угод, що використовуються, зокрема, в неврології, психіатрії, кардіології, ендокринології, гастроентерології, педіатрії та терапії. Місія компанії – розробка, виробництво та просування лікарських засобів швейцарської якості на благо пацієнтів. Саме тому компанія бере участь у програмах захисту охорони здоров’я України, що включає підтримку вітчизняних лікувально-профілактичних закладів і благодійних проєктів, спрямованих на поліпшення якості життя нації. Докладніша інформація про Acino в Україні розміщена на сайті www.acino.ua.

Медична газета «Здоров’я України 21 сторіччя» № 17 (510), 2021 р.

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

Наявність специфічних ліпідів у тканинах вказує на їх старіння 16.04.2024 Терапія та сімейна медицина Наявність специфічних ліпідів у тканинах вказує на їх старіння

Учені виявили, що певний тип жиру накопичується в міру старіння тканини, і таке накопичення може бути оборотним при виконанні фізичних вправ. Дослідники з Амстердама проаналізували мишачі та людські тканини до та після тренувань, що дозволило їм зробити такий висновок. Результати опубліковані в журналі Nature Aging. «Ідея про те, що ми можемо повернути старіння назад, – це те, що довгий час вважалося науковою фантастикою, проте наші висновки справді дозволяють нам набагато краще зрозуміти процес старіння», – стверджує Рікельт Гауткопер, професор лабораторії генетичних метаболічних захворювань Медичного центру Амстердамського університету....

12.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 15-21 квітня

...

05.04.2024 Терапія та сімейна медицина Ендокринологія Нервова стимуляція при апное сну виявилася менш ефективною для людей із високим ІМТ

Лікування синдрому обструктивного апное сну (СОАС) за допомогою нервової стимуляції, яке спочатку було схвалено лише для людей з індексом маси тіла (ІМТ) у здоровому діапазоні, нещодавно було поширено на пацієнтів з ІМТ до 40, діапазоном, який зазвичай описується як важке ожиріння. Здоровими вважаються особи із показником ІМТ від 18,5 до 24,9. Розширені критерії прийнятності для лікування надають більшій кількості пацієнтів з апное уві сні доступ до дедалі популярнішої терапії, відомої як стимуляція під’язикового нерва. Однак нове дослідження Медичної школи Вашингтонського університету в Сент-Луїсі вказує на те, що ймовірність успішного лікування нервовою стимуляцією значно падає, коли вага пацієнта перевищує нормальний діапазон....