Ранкова дія довгохвильового червоного світла позитивно впливає на погіршений зір

29.11.2021

Усього три хвилини впливу темно-червоного світла один раз на тиждень вранці можуть значно покращити зір, що погіршується природним чином, йдеться у новаторському новому дослідженні офтальмологів із факультету наук про мозок Університетського коледжу Лондона (Велика Британія).

Дослідження, опубліковане у «Scientific Reports», засноване на попередній роботі команди, яка показала, що щоденний трихвилинний вплив довгохвильового темно-червоного світла «вмикав» енергію, що виробляється мітохондріями у клітинах сітківки ока плодових мушок.

У цьому останньому дослідженні вчені хотіли встановити, який ефект матиме один трихвилинний вплив на зір людини, а також використовували набагато нижчі рівні енергії, ніж у попередньому дослідженні.

Вчені виявили, що у середньому в учасників спостерігалося покращення колірного контрастного зору на 17 % при дії трьох хвилин довгохвильового червоного світла з довжиною хвилі 670 нм вранці, при цьому ефект цього одноразового впливу тривав не менше одного тижня. Примітно, що коли той самий тест проводився у другій половині дня, поліпшення не спостерігалося.

Усі 20 учасників віком від 34 до 70 років за допомогою світлодіодного пристрою були піддані трихвилинному впливу темно-червоного світла з довжиною хвилі 670 нм у часовому проміжку між 8 та 9 годинами ранку. Згодом їх колірний зір було перевірено ще раз за три години після експозиції.

У середньому спостерігалося 17 %-ве поліпшення колірного зору, яке тривало один тиждень, при цьому у деяких старших учасників було відмічено поліпшення на 20 %, яке також тривало протягом тижня.

Вчені стверджують, що результати дослідження знаменують собою прорив у галузі здоров’я очей і повинні призвести до створення доступної домашньої офтальмологічної терапії, яка допомагатиме мільйонам людей із природним погіршенням зору у всьому світі.

Джерело: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211124154118.htm

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів 22.04.2024 Гастроентерологія Терапія та сімейна медицина Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів

Дослідження, проведене в Гетеборзькому університеті у Швеції, показало, що у 7 із 10 пацієнтів із синдромом подразненого кишечника (СПК) симптоми значно зменшилися після корекції дієти, порівнюючи з тими, які застосовували ліки. Робота опублікована в журналі The Lancet Gastroenterology & Hepatology. У дослідженні порівнювали три методи лікування: два дієтичні та один, що ґрунтується на застосуванні ліків. Учасниками були дорослі пацієнти з важкими або помірними симптомами СПК....

19.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 22-28 квітня

...

17.04.2024 Терапія та сімейна медицина Карипразин демонструє ефективність у лікуванні подвійного розладу

На 32-й щорічній зустрічі Європейської психіатричної асоціації (European Psychiatric Association, EPA), яка проходила 6-9 квітня в Будапешті (Угорщина), компанія Gedeon Richter представила нові результати досліджень карипразину. На постерній сесії були надані докази того, що карипразин може бути найкращим рішенням у лікуванні не лише ранньої та пізньої стадії шизофренії, а й подвійного розладу (коморбідні шизофренія та вживання психоактивних речовин). Крім того, під час конгресу компанія презентувала CANDID BOOK для опікунів хворих на шизофренію та новий трансдіагностичний інструмент для оцінки симптомів і функціональної недієздатності пацієнтів із різними психіатричними захворюваннями....