Результати опитування читацької аудиторії Видавничого Дому «Здоров’я України»

23.12.2021

Що читають медики? Де шукають інформацію? Чи діляться професійними цікавинками?

Нещодавно Видавничий Дім (ВД) «Здоров’я України» ініціював проведення дослідження професійних інформаційних зацікавлень та вподобань серед читацької аудиторії своїх видань. Пропонуємо ознайомитися із результатами цього опитування.

Ми розпитали лікарів із числа наших постійних читачів про таке:

? ставлення читачів до інформаційних продуктів ВД «Здоров’я України» та ступінь затребуваності різноманітних інформаційних матеріалів

? які найпопулярніші серед читачів канали онлайн-комунікації

? про особливості сприйняття читачами інформаційних і рекламних матеріалів (зображень) про фармацевтичні препарати

? як часто наші читачі діляться із колегами такими матеріалами або інформацією про них та чи безпосередньо обговорюють їх з колегами

Які ж безпосередні результати ми отримали або як виглядає профіль читача ВД «Здоров’я України»?

Це лікар, який:

  • Цінує реферативну форму подачі актуальних зарубіжних публікацій, а також хоче бути в курсі професійних подій в Україні, тому й віддає перевагу вітчизняним професійним виданням.
  • Для отримання професійної інформації використовує цілеспрямований пошук в інтернеті, регулярно відвідує спеціалізовані веб-сайти та покладається на e-mail-підписки. 
  • При виборі способу отримання професійної інформації онлайн бере до уваги такі фактори, як зручність, вільний доступ, оперативність та можливість завантажити інформацію. 
  • Серед месенджерів та соцмереж перевагу надає Viber, YouTube та Facebook, користується Telegram.
  • Найбільший інтерес для нього представляють такі формати подання інформації, як стислі переклади клінічних настанов та досліджень, аналіз клінічних випадків, а також огляди конференцій.
  • В якості джерела достовірної інформації про фармпрепарати більшою мірою покладається на клінічні рекомендації та дослідження. 
  • Обов’язково приділяє увагу рекламним матеріалам, які публікуються у наших виданнях, вважає їх частиною важливої професійної інформації, а також  завдяки  їм часто дізнається про появу нових препаратів на ринку України.
  • Ділиться отриманою від нас інформацією зі своїми колегами фактично щоразу, як її отримує, при цьому надає перевагу особистому контакту (очному або за допомогою месенджерів) та електронній пошті. 
  • А також обговорює інформаційні матеріали про фармпрепарати зі своїми колегами.

Нам є чим пишатися! Більше третини нашої авдиторії читає наші видання понад 10 років! При цьому високий відсоток тих, хто читає нас відносно нещодавно – 1-3 та 4-7 років – може свідчити про активне зростання нашої авдиторії протягом останніх декількох років (вірогідно, за рахунок розвитку онлайн-комунікації).

І це ще не все. Якщо ви хочете ознайомитися із результатами дослідження детальніше – будь ласка, перейдіть за посиланням Опитування читацької аудиторії Видавничого Дому «Здоров’я України»_ 2021 (health-ua.com)

Ми цінуємо і дякуємо кожному із вас за довіру та цікавість до наших видань! Ми також дякуємо нашому міжнародному експерту – спеціалісту з комунікаційних досліджень Кучеренку В.,Ph.D., (USSH / Deakin University), за супровід у підготовці дослідження та забезпеченні статистичного аналізу даних.

 

 

 

 

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів 22.04.2024 Гастроентерологія Терапія та сімейна медицина Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів

Дослідження, проведене в Гетеборзькому університеті у Швеції, показало, що у 7 із 10 пацієнтів із синдромом подразненого кишечника (СПК) симптоми значно зменшилися після корекції дієти, порівнюючи з тими, які застосовували ліки. Робота опублікована в журналі The Lancet Gastroenterology & Hepatology. У дослідженні порівнювали три методи лікування: два дієтичні та один, що ґрунтується на застосуванні ліків. Учасниками були дорослі пацієнти з важкими або помірними симптомами СПК....

19.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 22-28 квітня

...

17.04.2024 Терапія та сімейна медицина Карипразин демонструє ефективність у лікуванні подвійного розладу

На 32-й щорічній зустрічі Європейської психіатричної асоціації (European Psychiatric Association, EPA), яка проходила 6-9 квітня в Будапешті (Угорщина), компанія Gedeon Richter представила нові результати досліджень карипразину. На постерній сесії були надані докази того, що карипразин може бути найкращим рішенням у лікуванні не лише ранньої та пізньої стадії шизофренії, а й подвійного розладу (коморбідні шизофренія та вживання психоактивних речовин). Крім того, під час конгресу компанія презентувала CANDID BOOK для опікунів хворих на шизофренію та новий трансдіагностичний інструмент для оцінки симптомів і функціональної недієздатності пацієнтів із різними психіатричними захворюваннями....