Виставка «Здорова нація: здоров’я жінки та дитини» – з турботою про щасливе материнство та дитинство в Україні

27.03.2015

«Нещодавно у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» пройшла перша в Україні спеціалізована виставка медичної техніки, лабораторного обладнання та лікарських засобів, що застосовуються у педіатрії, акушерстві та гінекології, – «Здорова нація: здоров’я жінки та дитини». Організатор – компанія «Євроіндекс». Виставка відбулася за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. 

На сьогодні питання збереження репродуктивного здоров’я, охорони здоров’я жінки та дитини є в Україні пріоритетними. Підвищення народжуваності, забезпечення умов для збереження репродуктивного здоров’я, підтримка сімей з дітьми та посилення соціального захисту материнства і дитинства – такі основні завдання державної реформи в галузі охорони материнства та дитинства. 
У цих умовах виставка «Здорова нація: здоров’я жінки та дитини» набула особливої актуальності: вона є ефективним інструментом реалізації зазначених завдань та доповнить комплекс заходів, що здійснюються в цьому напрямі урядом та професійними об’єднаннями.
В експозиції виставки понад 40 компаній демонструвався повний спектр обладнання, технологій та лікарських засобів, які застосовуються у педіатрії, акушерстві та гінекології, а також було представлено тематичний розділ «Діагностичне та лікувальне обладнання загального призначення». 
Серед її учасників – дистриб’ютори та виробники медичної техніки (Karl Storz Gmbh & Co. KG, Sіemens Ukraіne Medіcal, «Дельрус Україна», завод «Квант», «Медсервіс-Гарант», «Парамед», «Радмір», «Укрмед», «Укрмедтехніка», «Укртелемед»), провідні українські виробники фармпрепаратів (Борщагівський хімфармзавод, концерн «Стірол»), представництва зарубіжних компаній в Україні («Каскад-Медікал», «Натурпродукт-Вега»), виробники дитячого харчування («Аніка Дніпро»).
Майданчиком для обговорення актуальних проблем акушерства та гінекології, педіатрії та мамології став Всеукраїнський науковий форум, який був проведений одночасно з виставкою. Лікарям-фахівцям випала унікальна нагода підвищити свій професійний рівень, обмінятися досвідом, почути думки та рекомендації провідних спеціалістів цієї галузі.

Сьогодні виставки – це, перш за все, місце зустрічі професійної еліти, майданчик для живого спілкування. Метою організаторів було створити такий майданчик і для українських лікарів-фахівців у галузі педіатрії, акушерства й гінекології, де вони могли підвищити професійний рівень, обмінятися досвідом та ідеями у вільному спілкуванні з колегами. 
Сподіваємось, що в майбутньому виставка «Здорова нація: здоров’я жінки та дитини» стане традиційною й очікуваною подією для всіх фахівців, які піклуються про збереження найціннішого багатства кожної родини та держави в цілому – материнства і дитинства.

СТАТТІ ЗА ТЕМОЮ

27.03.2024 Алергія та імунологія Педіатрія Лікування алергічного риніту та кропив’янки: огляд новітнього антигістамінного препарату біластину

Поширеність і вплив алергічних захворювань часто недооцінюють [1]. Ключовим фактором алергічної відповіді є імуноглобулін (Ig) Е, присутній на поверхні тучних клітин і базофілів. Взаємодія алергену з IgЕ та його рецепторним комплексом призводить до активації цих клітин і вивільнення речовин, у тому числі гістаміну, які викликають симптоми алергії [2]. Враховуючи ключову роль гістаміну в розвитку алергічних реакцій, при багатьох алергічних станах, включаючи алергічний риніт і кропив’янку, пацієнту призначають антигістамінні препарати [3, 4]....

27.03.2024 Педіатрія 29 лютого – Всесвітній день орфанних захворювань

Рідкісні (або орфанні) захворювання є значною медико-соціальною проблемою в усьому світі. За даними EURORDIS-Rare Diseases Europe, близько 300 млн людей у світі страждають на рідкісні недуги. Попри те, що кожне окреме захворювання вражає невелику кількість людей, сукупно вони мають суттєвий вплив на систему охорони здоров’я та якість життя пацієнтів та їхніх сімей....

27.03.2024 Педіатрія Сучасні можливості для покращення якості життя у дітей з болісним прорізуванням зубів

Прорізування зубів є фізіологічним процесом і певним показником правильного чи порушеного розвитку дитини. Як фізіологічний акт, прорізування зубів не є болючим явищем і не може викликати жодних захворювань. Воно перебуває в прямому зв’язку із загальним станом здоров’я дитини, і своєчасний, у певній послідовності ріст зубів свідчить про нормальний розвиток малюка. ...

27.03.2024 Психіатрія Сучасне лікування негативних симптомів при шизофренії

У березні відбулася науково-практична конференція «Мультидисциплінарний підхід до проблемних питань неврології та психіатрії: нові стратегії лікування. Стрес-асоційовані розлади – виклики сьогодення». Захід був присвячений питанням вирішення проблем психічного та неврологічного характеру як однієї з загроз сучасного суспільства. ...