До уваги фахівців сфери охорони здоров’я: компанія «Серв’є» відкликає лікарський засіб!

14.02.2019

 ТОВ «Серв’є Україна» повідомляє про своє звернення від 11 лютого 2019 р. до Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України щодо скасування дії реєстраційного посвідчення та подальше відкликання з ринку лікарських засобів компанії, що містять фенспірид (ЕРЕСПАЛ®). Процедура відкликання препаратів з фармацевтичного ринку розпочинається за рішенням компанії відповідно до законодавства України.

В Україні зареєстровані наступні лікарські засоби компанії «Лє Лаборатуар Серв’є», Франція, що містять фенспірид:
  • ЕРЕСПАЛ®, сироп, 200 мг/100мл (РП № UA/3703/01/01);
  • ЕРЕСПАЛ®, таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 80 мл (РП № UA/3703/02/01).

Це рішення було прийняте компанією «Лє Лаборатуар Серв’є», Франція за згодою з Уповноваженим органом Франції ANSM (Національна агенція з безпеки лікарських засобів і виробів медичного призначення Франції) після отримання результатів доклінічних досліджень, які дали змогу припустити, що діюча речовина фенс­пірид може подовжити інтервал Q–T на елект­рокардіограмі.

Відповідно до цих результатів та враховуючи, що ЕРЕСПАЛ® показаний для лікування станів, які не загрожують життю і для лікування яких існують альтернативні терапевтичні рішення, було вирішено, що цей лікарський засіб повинен бути вилучений з ринку.

Пацієнтам, які раніше лікувалися препаратом, не потрібно звертатися до лікаря. Для хворих, які наразі проходять терапію, ризик порушень серцевого ритму низький.

Пацієнт повинен припинити лікування, і йому рекомендовано проконсультуватися зі своїм лікарем, який оцінить його стан та в разі потреби запропонує альтернативну терапію.

Компанія «Серв’є» повідомить спеціалістів сфери охорони здоров’я інформаційним листом найближчим часом.

Співробітники команди з медичних питань ТОВ «Серв’є Україна» готові надати відповіді на будь-які запитання, що можуть виникнути у фахівців сфери охорони здоров’я чи пацієнтів, за тел.: +380 (044) 490-34-41.

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Педіатрія

Нове дослідження пропонує потенційне рішення для новонароджених із порушенням нефрогенезу 18.03.2024 Акушерство/гінекологія Нефрологія Педіатрія Нове дослідження пропонує потенційне рішення для новонароджених із порушенням нефрогенезу

Деякі немовлята народжуються з недостатньою кількістю нефронів, фільтруючих одиниць у нирках, які допомагають організму видаляти відходи та надлишок рідини. Через низьку вагу при народженні, діабет матері, неправильне харчування або генетичні мутації діти, які народжуються з порушенням розвитку нирок, частіше стикаються із проблемами, такими як високий кров'яний тиск і хронічна хвороба нирок. Дослідження, проведене Університетом Тулейна (Новий Орлеан, Луїзіана, США), виявило молекулу, необхідну для правильного розвитку нирок, і добавку, яка потенційно може забезпечити правильний ріст і розвиток нирок у плода....

15.03.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 18- 24 березня

...

15.03.2024 Онкологія та гематологія Терапія та сімейна медицина ДНК-тест калу нового покоління демонструє найкращий рівень виявлення колоректального раку серед неінвазивних інструментів скринінгу

Дослідження понад 21 000 пацієнтів у 186 місцях по всій території США під керівництвом медичної школи Університету Індіани показало, що багатоцільовий скринінговий тест ДНК нового покоління визначає 94 % усіх випадків колоректального раку. Цей тест має найкращу ефективність для виявлення як колоректального раку, так і прогресуючих передракових поліпів серед усіх неінвазивних скринінгових тестів. ДНК-тест продемонстрував хороший баланс між чутливістю – виявленням захворювання – та специфічністю – низькими рівнями хибнопозитивних результатів. ...