Головна Застосування валсартану для довготривалого контролю артеріального тиску в осіб з важкою артеріальною гіпертензією

27 березня, 2015

Застосування валсартану для довготривалого контролю артеріального тиску в осіб з важкою артеріальною гіпертензією

Завданням антигіпертензивної терапії після досягнення цільових рівнів артеріального тиску (АТ) є довготривалий цілодобовий контроль АТ, тобто утримання його на вказаних рівнях протягом усього життя пацієнта [2, 4, 8]. В осіб з важкою артеріальною гіпертензією (АГ) вирішення такого завдання є досить складним.

По-перше, це необхідність одночасного призначення кількох сучасних антигіпертензивних засобів, інструкції до яких знайомлять з досить великим переліком можливих побічних дій. Така інформація викликає побоювання у пацієнтів щодо безпечності приймання (особливо довготривалого) ліків, незважаючи на те що більшість перерахованих в інструкціях побічних ефектів зустрічаються досить рідко. У разі виникнення будь-яких неприємних симптомів під час лікування деякі хворі пов’язують їх з прийманням ліків і використовують це як привід для самовільної відміни того чи іншого препарату або повного припинення медикаментозного лікування.

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 4 Листопад - Тематичний номер «Кардіологія, Ревматологія, Кардіохірургія»