Головна Компанія «Берінгер Інгельхайм» реєструє першого пацієнта для участі в дослідженні III фази, присвяченому вивченню ефективності нової фіксованої комбінації тіотропію та олодатеролу в лікуванні ХОЗЛ

27 березня, 2015

Компанія «Берінгер Інгельхайм» реєструє першого пацієнта для участі в дослідженні III фази, присвяченому вивченню ефективності нової фіксованої комбінації тіотропію та олодатеролу в лікуванні ХОЗЛ

21 вересня, м. Інгельхайм (Німеччина). Компанія «Берінгер Інгельхайм» оголосила про початок реєстрації учасників програми клінічних досліджень ІІІ фази TOviTO. У дослідженні вивчатиметься ефективність застосування фіксованої комбінації тіотропію та олодатеролу в режимі 1 р/добу для лікування хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ).

Ознаки ХОЗЛ – прогресуючого захворювання, що зменшує тривалість життя пацієнтів, – спостерігаються приблизно у 210 млн людей у всьому світі. Смертність від цієї патології перевищує таку від раку молочної залози та цукрового діабету загалом [1, 2].

Тіотропій, представлений на фармацевтичному ринку під торговою маркою Spiriva® (Спірива®) і призначений для лікування ХОЗЛ, є блокатором мускаринових рецепторів M3, який забезпечує 24-годинну бронходилатацію [3]. Тіотропій є лікарським засобом, який найчастіше рекомендується до застосування пацієнтам із ХОЗЛ: кількість призначень препарату в рік становить 34 млн. Олодатерол є новим b2-агоністом тривалої дії (БАТД), що призначений для прийому 1 р/добу. Цей лікарський засіб був розроблений компанією «Берінгер Інгельхайм» як ідеальний супутній препарат для застосування з тіотропієм у лікуванні ХОЗЛ.

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 19 (272) Жовтень - Медична газета "Здоров’я України"