Головна Вперше за останні 50 років у Європі затверджено інноваційний антикоагулянт, що запобігає виникненню інсультів, пов'язаних із порушенням серцевого ритму

27 березня, 2015

Вперше за останні 50 років у Європі затверджено інноваційний антикоагулянт, що запобігає виникненню інсультів, пов'язаних із порушенням серцевого ритму

Прадакса® (діюча речовина: дабігатрану етексилат) може суттєво змінити життя мільйонів європейців, що страждають на фібриляцію передсердь.

м. Інгельхайм, Німеччина, серпень 2011 р. Європейська комісія затвердила новий антикоагулянт Прадакса® (дабігатрану етексилат) виробництва компанії «Берінгер Інгельхайм», що запобігає виникненню інсультів у осіб із фібриляцією передсердь (ФП). Новий препарат зможе допомогти мільйонам пацієнтів із ФП у всьому світі; його затвердження для запобігання інсультів вважається найвизначнішим кроком в антикоагулянтнiй терапії за останні 50 років.

Дабігатрану етексилат ефективніший і зручніший у застосуванні та рідше призводить до кровотеч, ніж препарати, що використовувалися раніше. Дабігатран – це єдиний затверджений пероральний антикоагулянт, що значно зменшує ризик інсультів у пацієнтів із ФП порівняно з лікуванням, використовуваним донедавна.

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 18 (271) Вересень - Медична газета "Здоров’я України"