Головна Ефективність використання препарату Тирозур в лікуванні гострих гнійних захворювань м'яких тканин

27 березня, 2015

Ефективність використання препарату Тирозур в лікуванні гострих гнійних захворювань м'яких тканин

Автори:
С.Д. Хіміч, І.В. Поліщук

Лікування гнійних ран і гострих хірургічних захворювань м’яких тканин є актуальною проблемою сучасної хірургії [2].

Метою дослідження було вивчити клінічну ефективність і безпечність застосування препарату Тирозур (порошок і гель) під час комплексного лікування гострих гнійних захворювань м’яких тканин.

Препарат Тирозур випускається компанією «Енгельгард Арцнайміттель ГмбХ і Ко.КГ» (Німеччина) у вигляді порошку або гелю, 1 г препарату містить 1 мг тиротрицину.

Тиротрицин відомий у світі вже понад 70 років, адже ще в кінці 1930-х рр. він був виділений французьким ученим R.J. Dubos із бактерії Bacillus brevis. До складу Тиротрицину входять поліпептиди: тироцидини (близько 3/4) та граміцидини (1/2).

Даний антибіотик активний в основному відносно грампозитивних бактерій MSSA, MRSA, S. haemolyticus, S. pyogenes, S. viridans, Enterococcus faecalis, S. pneumoniae, Corynebacterium spp., Neisseria meningitidis, деяких штамів Neisseria gonorrhoeae, грибів і трихомонад, а також деяких грамнегативних бактерій і багатьох видів грибів, включаючи Candida. Тиротрицин чинить дозозалежну бактеріостатичну або бактерицидну дію відносно таких мікроорганізмів, як Clostridia.

 

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 17 (270) Вересень - Медична газета "Здоров’я України"