Головна Лапароскопія в діагностиці та лікуванні порушень репродуктивної функції жінки

27 березня, 2015

Лапароскопія в діагностиці та лікуванні порушень репродуктивної функції жінки

Автори:
О.А. Волошин

Лікарі-гінекологи одними з перших почали широко використовувати лапароскопію в діагностиці захворювань органів малого таза. Сучасна техніка дозволяє не тільки діагностувати, а й успішно лікувати багато гінекологічних захворювань, таких як безпліддя, ендометріоз, кісти яєчників, позаматкова вагітність та ін. Яке місце в діагностиці та лікуванні порушень репродуктивної функції жінки сьогодні посідає лапароскопія, нам розповів співробітник інституту репродуктивної медицини, асистент кафедри акушерства, гінекології та перинатології НМАПО ім. П.Л. Шупика, кандидат медичних наук Олександр Анатолійович Волошин.

З якою метою, де і коли доцільно застосовувати лапароскопію в гінекологічній практиці?

Лапароскопія – ендоскопічне дослідження черевної порожнини через абдомінальний доступ з діагностичною і/або лікувальною метою. Гінекологічну лапароскопію також називають пельвіоскопією.
Лапароскопію можна виконувати у стаціонарі, в амбулаторних умовах, а також у денному стаціонарі з дотриманням умов для проведення негайної лапаротомії у разі виникнення під час операції ускладнень, що загрожують життю. Саме з цих міркувань не слід практикувати це втручання в оглядовому кабінеті. Показаннями для лапароскопії є:

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 1 Березень - Тематичний номер «Акушерство, Гінекологія, Репродуктологія»