Головна Досвід застосування препарату Нейровітан у дітей з вегетативною дисфункцією

27 березня, 2015

Досвід застосування препарату Нейровітан у дітей з вегетативною дисфункцією

За останнє десятиліття сучасне життя дещо змінило психоемоційний стан дітей і підлітків. Все частіше у них спостерігається неспецифічний клінічний симптомокомплекс, який характеризується астеноневротичними скаргами та явищами дисфункції вегетативної нервової системи.

Порушення функціонування вегетативної нервової системи і, як наслідок, формування вегетативної дисфункції (ВД) – актуальна проблема охорони здоров’я дітей і підлітків, що зумовлено стійкою тенденцією до збільшення кількості пацієнтів дитячого віку із зазначеною патологією. Так, за даними Л.В. Квашніної і співавт., ВД діагностують більше ніж у 20% дітей шкільного віку.

У наш час відомо, що ВД пов’язана з надсегментарними і сегментарними порушеннями вегетативної регуляції діяльності органів та систем і характеризується симптомокомплексом розладів психоемоційної, сенсомоторної та вегетативної активності. Водночас відбуваються зміни в діяльності серця, порушення судинної циркуляції, неврологічні і трофічні явища, а також розлади адаптації.

 

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 1 (16) Березень - Тематичний номер «Неврологія, Психіатрія, Психотерапія»