Головна Використання цефуроксиму в комплексній терапії гострого бронхіту в дітей із супутньою патологією травного каналу

27 березня, 2015

Використання цефуроксиму в комплексній терапії гострого бронхіту в дітей із супутньою патологією травного каналу

Автори:
Ю.В. Марушко, Г.Г. Шеф, С.О. Шеф та ін.

У структурі патології людини велику частину становлять інфекційні захворювання, значна їх частка також у структурі смертності навіть у високорозвинених державах Європи. Для терапії інфекційних захворювань важливими є антибіотики у разі показань до їх застосування, особливо за наявності гострого бронхіту в дітей.

Згідно з Наказом МОЗ України етіотропна терапія гострого бронхіту призначається з урахуванням того, що в 90-92% випадків його причиною є вірусна інфекція. Тому в сучасних умовах базисною є мінімізація застосування антибіотиків.

Антибіотикотерапія за наявного гострого бронхіту в педіатричній практиці показана дітям перших шести місяців життя; у разі важкого перебігу бронхіту (нейротоксикоз та ін.); обтяжливого преморбідного фону (пологова травма, недоношеність, гіпотрофія тощо); активації хронічних вогнищ інфекції (тонзиліт, отит та ін.); підозри щодо нашарування бактеріальної інфекції (лихоманка з температурою тіла вище 39°С, виражені симптоми інтоксикації, наявність задишки, асиметрія хрипів, лейкоцитоз і прискорена швидкість осідання еритроцитів).

 

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 2 (17) Червень - Тематичний номер «Педіатрія»