Головна Екологічні проблеми здоров'я дітей

27 березня, 2015

Екологічні проблеми здоров'я дітей

Автори:
М.В. Курик, О.В. Тяжка

Історія розвитку наукового пізнання свідомості людини від часу, коли людство навчилося фіксувати свою поведінку, вчинки, результати діяльності, і до наших днів, свідчить, що процес проходить циклічно і кожен виток проявляється в першу чергу науково-технічним прогресом. На сучасному етапі, вступаючи в нову епоху розвитку, ми зустрічаємося з глобальними екологічними проблемами, і їх подолання має обов’язково проходити через розвиток свідомості і духовності людини.

Глобальні екологічні проблеми є ознакою сьогодення. Наслідки Чорнобильської катастрофи змушують визнати, що екологічні знання, наша свідомість і духовність є головною умовою безпеки України, її прогресивного розвитку, оскільки саме від цього залежить виживання населення країни.

Приниження природи до терміна «навколишнє середовище» – наслідок соціокультурної й екологічної діяльності людини, особливо в останні десятиріччя, – руйнує розвиток цивілізації через орієнтацію на суто прибуткову діяльність до незворотних за своїм характером процесів дисгармонізації стосунків між людиною і природою.

 

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 2 (17) Червень - Тематичний номер «Педіатрія»