Головна Досвід застосування цефподоксиму проксетилу в лікуванні позалікарняних пневмоній і рецидивуючих бронхітів у дітей

27 березня, 2015

Досвід застосування цефподоксиму проксетилу в лікуванні позалікарняних пневмоній і рецидивуючих бронхітів у дітей

Автори:
Г.О. Леженко, О.Є. Пашкова

Інфекція дихальних шляхів належить до найпоширеніших захворювань, що зустрічаються в дитячому віці. Висока частота розповсюдження обумовлює не тільки медичне, а й економічне значення цієї проблеми.

Найбільш складним питанням у тактиці лікування запальних процесів дихальних шляхів слід визнати питання про призначення та вибір антибактеріальної терапії. Серед безлічі параметрів, за якими можна оцінювати антибіотик, на першому місці стоїть терапевтична ефективність засобу, на другому – безпечність [1].

Усе це визначає ряд вимог під час вибору антибактеріального препарату. По-перше, це високий ступінь безпеки. По-друге, системність дії, оскільки нерідко важка інфекція у дитини призводить до генералізації процесу. По-третє, максимально щадна дія на нормальний біоценоз слизових оболонок, перш за все шлунково-кишкового тракту. І нарешті, безумовне знання антимікробного спектра і фармакодинаміки препарату [8].

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 2 (255) Січень - Медична газета "Здоров’я України"