Головна Роз'яснення МОЗ України і Профспілки працівників охорони здоров'я України щодо постанови уряду про виплату надбавок лікарям

27 березня, 2015

Роз'яснення МОЗ України і Профспілки працівників охорони здоров'я України щодо постанови уряду про виплату надбавок лікарям

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 1418 від 19 грудня 2009 р. (далі – Постанова) медичні працівники з 1 січня 2010 р. отримуватимуть надбавку за вислугу років.

Розмір зазначеної надбавки встановлюється працівникам до посадового окладу залежно від стажу роботи: понад 3 роки – 10%, понад 10 років – 20% та понад 20 років – 30%. Надбавка нараховується працівникам щомісячно до посадового окладу (з урахуванням підвищень) за фактично відпрацьований час без урахування інших доплат та надбавок і виплачується як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом. У разі тимчасового заміщення відсутнього працівника надбавка обчислюється виходячи з посадового окладу працівника за основною посадою (місцем роботи).

З метою надання методичної допомоги на місцях Міністерство охорони здоров’я України спільно з Профспілкою працівників охорони здоров’я України підготували відповіді на деякі запитання щодо застосування положень Постанови.

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 2 (231) Січень - Медична газета "Здоров’я України"