Головна Онкологія та гематологія На ринку України з’явився інноваційний препарат для лікування пацієнтів з метастатичним колоректальним раком

3 січня, 2019

На ринку України з’явився інноваційний препарат для лікування пацієнтів з метастатичним колоректальним раком

Стаття у форматі PDF

ТОВ «Серв’є Україна» повідомляє, що у листопаді 2018 року на фармацевтичному ринку України з’явився ЛАНСУРФ® (трифлуридин/типірацил) – ​інноваційний препарат у формі таблеток для перорального застосування для лікування пацієнтів з метастатичним колоректальним раком.

Фармакотерапевтична група: антинеопластичні засоби, антиметаболіти. Код ATX – ​L01B C59*.

ЛАНСУРФ® буде доступний у 2 дозуваннях:

  • ЛАНСУРФ® 15 мг/6,14 мг (упаковка містить 20 ­таблеток);
  • ЛАНСУРФ® 20 мг/8,19 мг (упаковка містить 20 ­таблеток)*.

ЛАНСУРФ® показаний для лікування дорослих пацієнтів із метастатичним колоректальним раком, яким раніше проводили лікування або яким не показане застосування наявних видів терапії, у тому числі хіміотерапії на основі фторпіримідину, оксаліплатину та іринотекану, а також застосування анти-VEGF- та анти-EGFR-препаратів*.

Основною стратегією лікування пацієнтів з колоректальним раком є комбіноване застосування хірургічних методів, хіміотерапії та променевої терапії. У першій і другій лініях лікування пацієнтів з метастатичним колоректальним раком застосовують стандартні схеми (FOLFOX, FOLFIRI, FOLFOXIRI та ін.), а також анти-VEGF- чи анти-EGFR-терапію. Існує потреба в розробленні нових методів терапії для третьої та подальших ліній.

ЛАНСУРФ® – ​це новий препарат третьої лінії з доведеною ефективністю лікування. В клінічному дослідженні RECOURSE (2015) було показано, що ЛАНСУРФ® достовірно продовжує загальну виживаність і вижи­ваність без прогресування, забезпечує довше підтримання задовільного загального стану пацієнтів та асоціюється з низьким ступенем симптоматичних побічних ефектів**[1].

Рекомендована початкова доза препарату ЛАНСУРФ® для перорального застосування у дорослих пацієнтів становить 35 мг/м2 площі поверхні тіла 2 рази на добу у дні з 1-го по 5-й і з 8-го по 12-й кожного 28-денного курсу. У такій дозі препарат застосовують доти, доки відзначається ефект від лікування або виникає неприйнятна токсичність*. Зазвичай на 28-денний цикл потрібно 3 упаковки препарату. 

ЛАНСУРФ® включено в основні міжнародні про­токоли (ESMO, NCCN) для ­третьої-четвертої ліній лікування пацієнтів з мета­статичним колоректальним раком [2, 3].

Сподіваємось, ЛАНСУРФ® знайде своє місце у вашій практиці та зможе допомогти пацієнтам жити довше, зберігаючи задовільний загальний стан і можливості для подальшої терапії.

З повагою, Мішель Ешенбреннер, генеральний директор ТОВ «Серв’є Україна»

Література

  1. Mayer R.J., Van Cutsem E., Falcone A. et al. for the RECOURSE Study Group. N Engl J Med. 2015; 372(20): 1909-1919.
  2. ESMO consensus guidelines for the management of patients with metastatic colorectal cancer. E. Van Cutsem et al. Annals of Oncology 0: 1-37, 2016. doi:10.1093/annonc/mdw235.
  3. The NCCN Guidelines® Version 2. 2016. 11/24/15 National Comprehensive Cancer Network, Inc. 2015.    

Додаткова інформація на сайті: www.servier.ua.

Інформація для професійної діяльності спеціалістів охорони здоров’я.


* Показання, протипоказання, спосіб застосування та дози, побічні реакції та ін. див. Інструкцію для медичного застосування лікарського засобу Лансурф® 15 мг/6,14 мг, Лансурф® 20 мг/8,19 мг. Р/п №  UA/16712/01/01-02 від 11.05.2018 № 906.


** Ступінь побічних ефектів оцінювали за National Cancer Institute Common Terminology Criteria for Adverse Events, version 4.03.

Тематичний номер «Онкологія. Гематологія. Хіміотерапія» № 5 (56), грудень 2018 р

Номер: Тематичний номер ««Онкологія. Гематологія. Хіміотерапія»» № 5 (56), грудень 2018 р.