Головна Інфекційні хвороби Медична мережа «Добробут» переклала матеріали з попередження та лікування COVID‐19 для українських медичних працівників

2 квітня, 2020

Медична мережа «Добробут» переклала матеріали з попередження та лікування COVID‐19 для українських медичних працівників

Медична мережа «Добробут» переклала матеріали з попередження та лікування COVID‐19 для українських медичних працівників

Лікарі й інтерни медичної мережі «Добробут» переклали українською та опублікували матеріали з діагностики, лікування та профілактики COVID‐19. Це посібники, клінічні настанови та рекомендації, а також відеоматеріали, котрі допоможуть українським медикам вивчити міжнародний досвід для ефективної боротьби з коронавірусним захворюванням в Україні, а саме:

  • Настанови з ведення тяжкохворих дорослих пацієнтів із коронавірусною хворобою, опубліковані Спілкою інтенсивної медицини (SCCM);
  • Керівні принципи з ведення COVID‐19 під час вагітності та в післяпологовий період Міжнародного товариства ультразвуку в акушерстві та гінекології (ISUOG);
  • відеопрезентація щодо особливостей КТ-діагностики в пацієнтів із COVID‐19 доктора Джосефа Оувена з відділення радіології Університету Кентуккі (США);
  • практичний посібник фахівців Першої клінічної лікарні Медичного факультету Чжецзянського університету (КНР) із протидії COVID‐19.

Над Настановами з ведення тяжкохворих дорослих пацієнтів із коронавірусною хворобою SCCM працювали 36 експертів із 12 країн світу. Спільно вони розробили рекомендації для медичних працівників щодо догляду за тяжкохворими пацієнтами з COVID‐19 у відділеннях інтенсивної терапії.

Керівні принципи з ведення COVID‐19 під час вагітності та в післяпологовий період поєднують тимчасові рекомендації ISUOG щодо нової коронавірусної інфекції у вагітних і породіль. У документі викладено клінічні рекомендації та настанови, що можуть застосовуватися під час епідемії COVID‐19, а також алгоритми роботи з інфікованими пацієнтами, враховуючи різні можливості перебігу захворювання та ускладнення.

У відеопрезентації із субтитрами українською мовою доктор Джосеф Оувен розповідає про особливості КТ-діагностики в пацієнтів із COVID‐19-асоційованою пневмонією. Цей матеріал допоможе медикам визначити та описати повний спектр КТ-ознак вірусної пневмонії для пацієнтів із гострим ураженням легень при COVID‐19.

Медична мережа «Добробут» не завжди поділяє позицію щодо методів лікування, наведених у настановах, і зазначає, що українські переклади не адаптовані до вітчизняної системи охорони здоров’я. Фахівці мережі закликають використовувати ці матеріали виключно в навчальних цілях разом з іншими джерелами достовірної інформації щодо надання допомоги при COVID‐19.
Наявний міжнародний досвід допоможе українським медикам й управлінцям у сфері охорони здоров’я сформувати правильний підхід у наданні допомоги хворим, а також у захисті медичного персоналу, що є критично важливим в умовах пандемії.

Про медичну мережу «Добробут»

Медична мережа «Добробут» – приватна багатопрофільна лікарня, що успішно працює в Києві з 2001 року та надає широкий спектр медичної допомоги як на первинному рівні, так і на рівні високоспеціалізованої медицини. Мережа об’єднує поліклініки та стаціонари для дорослих і дітей, службу невідкладної допомоги, стаціонар для дорослих із центром неврології, кардіологічний центр, клінічний центр онкології, експертний медичний центр, центр вертебрології, стоматологію та послуги з діджитал-медицини: мобільний додаток й онлайн-роз’яснення лікаря. В усіх медичних центрах мережі «Добробут» лікарі працюють за єдиним стандартом якості надання послуг, адже піклування про здоров’я та комфорт людей, які довірили своє здоров’я, – головне завдання, що ставить перед собою колектив мережі.

Більше інформації: www.dobrobut.com

Медична газета «Здоров’я України 21 сторіччя» № 6 (475), березень 2020 р.