Головна Хірургія Acino та фонд Revived Soldiers Ukraine повертають ветеранів до повноцінного життя

10 липня, 2024

Acino та фонд Revived Soldiers Ukraine повертають ветеранів до повноцінного життя

Acino розпочинає проєкт із допомоги сержанту Миколі В’юку. Його історія вражає: в бою Микола з побратимами взяв у полон 10 окупантів і був поранений мінометною міною.

ZU_10_2024_st10_foto.jpg

Попри уражені ноги, він витягнув з-під завалів бойового медика. А далі – ​турнікети на рани, евакуація та високі ампутації ніг.

«Микола В’юк зробив усе, що міг, аби захистити нашу країну. Тепер наша черга допомогти йому», – ​каже Євген Заїка, регіональний директор Acino.

Для ветеранів із надскладними випадками ампутації в ділянці таза, кульшового суглоба, стегна, плеча або реампутації внаслідок вторинної інфекції протезування в США є ледь не єдиним шансом. В Україні подібних відновлень не проводять – ​надто складно і дорого. Для Миколи В’юка потрібно зібрати понад 2 млн грн.

Acino перерахує одну гривню з кожної придбаної упаковки № 30 Діокору, Діокору Соло, Діфорсу, Діфорсу XL, Таліпресу чи Клівасу та три гривні з продажу кожної упаковки № 90 Діокору, Діокору Соло, Клівасу в Revived Soldiers Ukraine – ​фонд, який майже 10 років займається протезуванням і реабілітацією тяжкопоранених ветеранів України в США.

«Наш фонд уже 10 років допомагає українським захисникам. Микола – ​наш 98-й підопічний. У нього дуже складний випадок, але ми не маємо права здатися. З вашою допомогою ми проведемо протезування та реабілітацію сержанту В’юку!» – ​коментує Тетяна Грубенюк, керівниця української філії Revived Soldiers Ukraine.

Наразі ветеран перебуває в протезному центрі Prosthetic & Orthotic Associates в Орландо, де роками проводять реабілітацію військових і цивільних. На сьогодні вже майже 100 тяжкопоранених підопічних фонду Revived Soldiers Ukraine отримали кваліфіковане протезування та відновлення в США і повернулися до звичного життя.

Завдяки зусиллям Acino та благодійному фонду Revived Soldiers Ukraine більше наших захисників отримають шанс на якісне відновлення та реабілітацію. Разом – ​сила.

Про компанію Acino

Acino в Україні є частиною міжнародної фармацевтичної групи компаній Acino зі штаб-квартирою в Цюриху, яка спеціалізується на розробленні, виробництві та просуванні на міжнародній арені високотехнологічних лікарських засобів. Виробничий завод Acino в Україні – ​«Фарма Старт» – ​сертифікований відповідно до стандартів Належної виробничої практики GMP EU та оснащений науково-дослідною лабораторією з розробки генеричних препаратів, яка щороку випускає 2-3 нові продукти. Завод експортує продукцію до 7 країн СНД і близького зарубіжжя й Південно-Західної Азії. Компанія забезпечує пацієнтам доступ до лікарських препаратів, дієтичних добавок і виробів медичного призначення в таких терапевтичних напрямах: неврологія, психіатрія, кардіологія, ендокринологія, гастроентерологія, педіатрія та терапія. Acino – ​найкращий роботодавець України серед фарми за версією Forbes Ukraine у 2024 році. З початку роботи в Україні у 2015 році група компаній Acino сплатила понад 2,3 млрд грн податків та зборів. 

Докладніше: https://acino.ua

Медична газета «Здоров’я України 21 сторіччя» № 10 (571), 2024 

Номер: Медична газета «Здоров’я України 21 сторіччя» № 10 (571), 2024 р