Ожиріння – це епідемія сучасного суспільства, - думка провідних експертів галузі

Дата провдення: 26.02.2020

Місце проведення: м. Київ, прес-центр УНІАН

За підтримки компанії «Ново Нордіск Україна» та за участі Посольства Королівства Данії в Україні напередодні Всесвітнього дня ожиріння 4 березня, провідні експерти медицини різних спеціальностей зберуться для обговорення важливої та актуальної проблеми сучасності – зайвої ваги та її наслідків для здоров’я людини.

Ожиріння – це глобальна епідемія, яка охоплює вже більше 650 мільйонів хворих у всьому світі.1 Ожиріння не є свідомими вибором людини, це не просто особливість конституції людини, а захворювання, яке треба лікувати комплексно: зміною способу життя та медикаментозно за участі спеціалістів. Часто зайвага вага може призвести до серйозних супутніх захворювань і навіть стати загрозою життю людини.2, 3, 4

У прес-конференції візьмуть участь:

  • Рубен Мадсен – Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данія в Україні
  • Тетяна Феофанівна Татарчук – член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, провідний фахівець у галузі акушерства та гінекології.
  • Олег Віталійович Швець – президент Асоціації дієтологів України, головний експерт країни з питань здорового харчування
  • Любов Костянтинівна Соколова – доктор медичних наук, лікар-ендокринолог, керівник відділу діабетології Інституту ендокринології та обміну речовин імені В.П. Комісаренко НАМН України
  • Владислав Мороз – генеральний директор ТОВ «Ново Нордіск Україна», фармацевтичної компанії, що займається лікуванням ожиріння та інших хронічних захворювань по всьому світу

Спікери поділяться своїми думками щодо сучасних поглядів на проблему зайвої ваги та загальних підходів до лікування цієї проблеми. Питання лікування та профілактики ожиріння має вирішуватися на національному рівні, оскільки від цього залежить здоров’я нації.

Про Ново Нордіск

Novo Nordisk – це світова фармацевтична компанія, що має понад 90 років досвіду інновацій та лідерства в галузі лікування діабету. Ця спадщина дала Novo Nordisk можливості, які також дозволяють людям перемогти інші серйозні хронічні захворювання, наприклад, гемофілію, рідкісні патології системи згротання крові та ожиріння. Компанія Novo Nordisk має штаб-квартиру в Данії, у ній працює приблизно 43 000 людей у 77 країнах світу та продає свою продукцію у понад 165 країн.


  1. World Health Organization. Obesity and Overweight Fact Sheet no. 311. Доступно: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs311/en/. Дата звернення: січень 2020.
  2. Whitlock G et al. Lancet 2009;373(9669):1083–1096.
  3. World Health Organization. Global health risks: mortality and burden of disease attributable to selected major risks. World Health Organization; 2009.
  4. Puhl RM, Heuer CA. The stigma of obesity: a review and update. Obesity 2009;17(5): 941–964

ТОВ «Ново Нордіск Україна»

вул. Болсуновська, 13-15

Київ, Україна 01014

Телефон: +38(044)3894400

Факс: +38(044)3894401

www.novonordisk.ua

www.novonordisk.com