Головна Події Анонс подій Науково-практична онлайн конференція з міжнародною участю "Актуальні питання діагностики, лікування, профілактики та реабілітації інсультів"

Науково-практична онлайн конференція з міжнародною участю "Актуальні питання діагностики, лікування, профілактики та реабілітації інсультів"

  • Дата проведення: 18 лютого, 2021

Дата проведення: 18.02.2021 по 19.02.2021

Місце проведення: Онлайн

Інсульт за визначенням ВООЗ — це синдром порушення функцій мозку, викликаний причинами судинного характеру. Він займає друге місце в світі серед причин смерті людини, а післяінсультна інвалідізація займає перше місце серед усіх причин інвалідізації населення. Вирішення цієї проблеми можливо тільки з поєднанням зусиль фахівців майже всіх галузей медичної практики, в першу чергу, на етапі профілактики первинної і вторинної, оскільки після перенесеного інсульту захворювання, які призвели до зриву компенсації мозкового кровотоку потребують подальшого лікування, маючи великий ризик повторного інсульту. Лікування гострого інсульту потребує об’єднання зусиль ангіохірургів, нейрохірургів, кардіологів, ендокринологів і для зменшення інвалідізації хворих з перших годин мозкової катастрофи необхідною є участь фахівців реабілітологів.

Детальніша інформація на сайті заходу