Головна Події Анонс подій Вебінар «Інтерстиційні захворювання легень з прогресуючим фенотипом. Мультидисциплінарниий підхід в діагностиці та лікуванні»

Вебінар «Інтерстиційні захворювання легень з прогресуючим фенотипом. Мультидисциплінарниий підхід в діагностиці та лікуванні»

  • Дата проведення: 3 листопада, 2021

Дата проведення: 03.11.2021

Місце проведення: Онлайн

Інтерстиційне захворювання легень (ІЗЛ) з прогресуючим фенотипом досить часте явище не тільки в пульмонології, а й в ревматології. Але ми часто не діагностуємо його на початкових етапах і не звертаємо уваги, до появи важкої дихальної недостатності. ІЗЛ пов'язане зі значною захворюваністю та смертністю пацієнтів. Найчастіше ІЗЛ зустрічається при системному склерозі, ревматоїдному артриті, системному червоному вовчаку, поліміозиті/дерматоміозиті, синдромі Шегрена, анкілозуючому спондиліті. Хоча механізми утворення сполучної тканини при цих захворюваннях були досить добре вивчені, терапевтичні підходи до гальмування фіброгенезу до недавнього часу залишалися мало ефективними, а імуносупресивна терапія виявилася невиправданою при багатьох захворюваннях.

Детальніша інформація на сайті заходу