PedSMART Consilium "Синкопе. Розгляд клінічних випадків"

Дата проведення: 30.11.2021

Місце проведення: Онлайн

З епізодом короткочасної втрати свідомості або СИНКОПЕ стикається кожний 6-7 підліток або дитина. Знепритомнення в дитячому віці – є стресовим моментом, як для самого пацієнта, так і для членів його родини.

Все частіше в засобах масової інформації з'являються повідомлення про смерті дітей та юних атлетів під час тренувань та спортивних змагань, що змушує з усією серйозністю відноситись до діагностики причинних факторів синкопальних станів у дітей.

Для ПАЦІЄНТА – повторні епізоди синкопе будь-якої етіології, асоціюються з підвищеним ризиком травмування, а також негативно впливають на якість життя, оскільки обмежують повсякденну активність, вільне пересування та сприяють розвитку депресії.

Для ЛІКАРЯ- синкопе у пацієнта означає оцінка ризику предикторів синдрому раптової серцевої смерті та виключення цілої низки різноманітних причин втрати свідомості. Це вимагає напрацювання діагностичних та тактичних алгоритмів, які офіційно відстуні в Україні.

Тому пропонуємо вам разом із нашою мультидисциплінарною командою прийняти участь в консиліумі по розбору клінічних випадків дітей із СИНКОПЕ, адже такі пацієнти є в кожного з Вас.

Детальніша інформація на сайті заходу