Головна Події Анонс подій НПК "Вагітність високого ризику: тактика ведення"

НПК "Вагітність високого ризику: тактика ведення"

  • Дата проведення: 19 березня, 2022

Дата проведення: 19.03.2022 

Місце проведення: Онлайн

Іноді вагітність вимагає більш ретельного спостереження, оскільки багато станів здатні провокувати різні ускладнення, внаслідок яких може постраждати здоров'я майбутньої дитини чи самої матері. В умовах дедалі більшого використання допоміжних репродуктивних технологій це стає, як ніколи, актуальним.

Групи ризику вагітності визначаються після клінічного обстеження жінки при першому відвідуванні жіночої консультації у ранньому терміні гестації та протягом усього періоду спостереження за нею. Ступінь ризику встановлюється за наявністю різних факторів, що несприятливо впливають на перебіг вагітності та пологи, розвиток плода та здоров'я новонародженого. До найпоширеніших факторів відносять: ЕКЗ; істміко-цервікальну недостатність; перинатальні втрати в анамнезі; тромбофілії; прееклампсії. Особливої уваги серед них сьогодні заслуговують інфекційні захворювання-COVID-19, грип, кір та інші, що вкотре порушує питання необхідності вакцинації вагітних.

Деякі фактори ризику можна повністю усунути або знизити їх негативний вплив шляхом ретельнішої діагностики, необхідних профілактичних заходів та залучення суміжних фахівців, чому ми і навчимо наших учасників на цьому курсі.

Детальніша інформація на сайті заходу