Головна Події Анонс подій Семінар "Здоров’я жінки від А до Я. Запальні захворювання ОМР в акушерській та гінекологічній практиці"

Семінар "Здоров’я жінки від А до Я. Запальні захворювання ОМР в акушерській та гінекологічній практиці"

  • Дата проведення: 19 жовтня, 2023

Дата проведення: 19.10.2023 по 20.10.2023

Місце проведення: Онлайн

Запальні захворювання органів малого таза (ЗЗОМТ) включають спектр запальних хвороб верхніх відділів жіночих статевих шляхів, у тому числі будь-яку комбінацію ендометриту, сальпінгіту, оофориту, тубооваріального абсцесу та тазового перитоніту. Тож, ЗЗОМТ посідають провідне місце у структурі гінекологічної захворюваності.

За даними ВООЗ, у світі щорічно реєструється близько 457 млн. нових випадків ЗЗОМТ, що становить до 68% від загальної кількості гінекологічних захворювань. Запальні захворювання органів малого таза найчастіше спостерігаються у молодих сексуально активних жінок, які мають в анамнезі ураження інфекціями, що передаються статевим шляхом (ІПСШ). Точна захворюваність невідома у зв’язку зі складністю встановлення остаточного діагнозу, ґрунтуючись на клінічних ознаках і симптомах.

Тож, враховуючи поширеність захворювань серед жіночого населення на гострі запальні процеси ОМТ, доброякісні новоутворення жіночої статевої системи та поширеність пролапсу геніталії, також у зв'язку з недостатністю ефективності та систематизації лікування пацієнток з цими патологіями - наші експерти вирішили більш детально зупинитися та висвітлити систематизований підхід до лікування цих патологій.

Тож, долучайтеся! Будемо розглядати:

  • Яка роль фізичних методів лікування у жінок після оперативного лікування?
  • Яку передопераційну підготовку використовують у жінок із запальними процесами геніталії?
  • Почуємо про досвід наших експертів щодо відношення до оцінки імунного статусу при розробці профілактичних заходів та використання метаболічної терапії у обстежених жінок?
  • Почуємо про зміни до Стандартів медичної допомоги «Запальні захворювання органів малого таза».
  • Подискутуємо про хронічний ендометрит в репродуктивній медицині та послухаємо про роль інфекцій у патогенезі виникнення пухлин.
  • Дитячих гінекологів запрошуємо до обговорення впливу запальних захворювань на статеві органи у дівчат та раннього статевого життя на мікробіом піхви.

Детальніша інформація на сайті заходу