Головна Новини Представники Міжнародного благодійного фонду «Україна-3000» зустрілися у Вашингтоні з Міністром охорони здоров’я та суспільних послуг США Майклом Левітом

3 квітня, 2008

Представники Міжнародного благодійного фонду «Україна-3000» зустрілися у Вашингтоні з Міністром охорони здоров’я та суспільних послуг США Майклом Левітом

19 лютого 2008 р. Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна-3000» пані Катерина Ющенко зустрілася у Вашингтоні з Міністром охорони здоров’я та суспільних послуг США Майклом Левітом. У зустрічі також взяли участь заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець, Голова правління Благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього» Віра Павлюк, Надзвичайний і Повноважний Посол України у США Олег Шамшур, радник Посла України в США Руслан Німчинський, фахівці Міністерства охорони здоров’я та суспільних послуг США та представники Фонду «Україна-3000».

Катерина Ющенко розповіла Майклу Левіту про медичні проекти Фонду «Україна-3000», в яких беруть участь американські лікувальні заклади, та детально поінформувала про проект «Дитяча лікарня майбутнього». У свою чергу, заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець повідомив пану Левіту про результати співпраці з американськими колегами. Особливу увагу було акцентовано на реалізації спільних проектів у сфері протидії та запобігання ВІЛ/СНІДу та пташиному грипу. Крім того, МОЗ України контролює питання підвищення кваліфікації українських фахівців у клініках США. Українська делегація зустрілась із засновником та президентом Міжнародного фонду «Серце дитини» (Мемфіс, США), професором Вільямом Новіком, який презентував Міжнародний проект із дитячої кардіології та запропонував Фонду «Україна-3000» виступити його партнером.

Реалізації цієї програми очікують сотні українських дітей, які не втрачають надії на здорове життя. Запровадження спільного проекту дасть змогу вивчити та проаналізувати збільшення кількості дитячих кардіологічних захворювань в Україні. Проект розраховано на кілька років, і реалізовуватиметься він у Харківській, Одеській, Рівненській, Донецькій та Київській областях. Планується, що в проекті візьмуть участь Одеська та Донецька обласні дитячі лікарні, які є учасниками програми «Від лікарні до лікарні». На втілення в життя проекту орієнтовно буде витрачено близько 1 млн доларів.

За інформацією прес-служби МОЗ України