Вийшли нові рекомендації з профілактики та контролю інфекції Staphylococcus aureus у новонароджених.

25.11.2020

Внутрілікарняне інфікування Staphylococcus aureus у новонароджених – явище, на жаль, поширене. Однак, дані щодо управління захворюваністю та запобігання поширенню інфекції обмежені.  

Днями були опубліковані Рекомендації щодо профілактики та контролю інфекцій у пацієнтів відділення інтенсивної терапії новонароджених: золотистий стафілокок (2020) Центру з контролю та профілактики захворювань. В настановах визначено алгоритм дій медичного персоналу, щоб запобігти поширенню інфекції під час спалахів захворювання.

"Будь-яка неонатальна інфекція може бути пов'язана з довгостроковими наслідками, включаючи негативні відтерміновані нейрокогнітивні порушення та поганий прогноз", - написали автори рекомендацій. У супутній доповіді Товариства охорони здоров’я та епідеміології Америки було наголошено на важливості збалансування потреби у профілактиці інфекцій та переваг контакту «шкіра до шкіри» між новонародженими та членами їх сімей.

Джерело: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2773285

Рекомендації за посиланням: https://www.cdc.gov/infectioncontrol/guidelines/NICU-saureus/index.html

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

22.04.2024 Гастроентерологія Терапія та сімейна медицина Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів

Дослідження, проведене в Гетеборзькому університеті у Швеції, показало, що у 7 із 10 пацієнтів із синдромом подразненого кишечника (СПК) симптоми значно зменшилися після корекції дієти, порівнюючи з тими, які застосовували ліки. Робота опублікована в журналі The Lancet Gastroenterology & Hepatology. У дослідженні порівнювали три методи лікування: два дієтичні та один, що ґрунтується на застосуванні ліків. Учасниками були дорослі пацієнти з важкими або помірними симптомами СПК....

19.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 22-28 квітня

...