Щоденник медичних подій на 05-11 квітня

02.04.2021

Дорогі читачі!

Пропонуємо вашій увазі Щоденник медичних подій на наступний тиждень (з 5 по 11 квітня).

Редакція порталу Health-ua.com продовжує інформувати вас про навчальні медичні проєкти з різних спеціалізацій – щодня для вас проводяться цікаві конференції, вебінари, школи. Тож обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!

 

05-09.04

Курс «Гемостаз очима лікаря-клініциста»

Порушення системи гемостазу - дуже небезпечні для життя людини. Проблема - об'ємна, обізнаність про розлади системи гемостазу - низька. Це призводить до невірної тактики ведення пацієнтів. Адже гемостаз - основа всіх патологій, будь то терапія, кардіологія, неврологія або акушерство. Особливо це основа тих галузей медицини, які стикаються з кровотечами або тромбозами.

Наприклад, у хворого тромбоз судин нижніх кінцівок, який може в будь-який момент реалізуватися в тромбоемболію легеневої артерії, у цьому випадку, імовірність раптової смерті пацієнта - висока.

Або в акушерстві: екстрений кесарів розтин, який істотно підвищує ризик венозної тромбоемболії. У випадку кровотечі - критична втрата ОЦК більше 50% за 3 години. Наслідок - велика ймовірність летального кінця матері, а можливо - і плоду.

Щоб уникнути таких важких наслідків, на цьому курсі ми навчимо наших учасників правильно діагностувати розлади системи гемостазу, швидко коригувати ці порушення, а також застосовувати якісні профілактичні заходи. Ми торкнемося багатьох аспектів медицини, і в кожному з них, побачимо основу цих порушень в різноманітних клінічних ситуаціях в реальному часі. Тому курс і називається - Гемостаз очима лікаря-клініциста.

Спікери курсу: Олег Табарін – засновник цілого напряму в Україні - клінічної гемостазіології. Професором Тарабріним, започаткована науково-практична Школа гемостазіології, де під його керівництвом захищено 32 кандидатських і докторських дисертацій за цим напрямком в різних клінічних спеціальностях.

та

Іван Тютрін - один з найдосвідченіших фахівців в пострадянському просторі. Гуру в гемостазіології. Засновник методу низькочастотної п'єзоелектричній тромбоеластографії (НПТЕГ), (80-ті роки минулого століття). Даний апарат «АРП - 01 Меднорд» і його програмне забезпечення протягом цих років постійно вдосконалюється Іваном Іларіонович.

Курс проводиться в форматі онлайн вебінарів протягом 3 тижнів та стартував 29 березня.

Цього тижня організатори вас запрошують на заняття з наступних тем:

5 квітня

Набуті коагулопатії

У даній лекції буде надано характеристику всіх набутих коагулопатій, що зустрічаються у практиці. Буде детально розглянуто не лише класичний ДВС-синдром, але і коагулопатії, пов'язані з політравмою та масивною трансфузією, уремічні та печінкові коагулопатії, а також тромбоцитопенії і тромботичні мікроангіопатії.

Спікер: Олег Тарабрін

7 квітня

ТЕЛА. Діагностика та комплексне лікування

ТЕЛА - одне з найбільш непередбачуваних ускладнень, що зустрічаються в практиці будь-якого лікаря-клініциста. На вебінарі ви розглянете тонкощі сучасної діагностики цього небезпечного ускладнення і комплексної корекції тромбоемболії легеневої артерії.

Спікер: Олег Тарабрін

9 квітня

«Золоті» стандарти лабораторного супроводу протитромботичної терапії

Сучасні інструментальні методи - це саме те, що необхідно мати кожному фахівцю, а тим більше лікарю-клініцисту в своєму арсеналі. Саме вони забезпечують найбільш швидку та всебічну діагностику порушень у всіх компонентах системи гемокоагуляції. В цьому і полягає поняття «золотого стандарту».

Спікер: Іван Тютрін

9 квітня

Ведення пацієнтів з тривалою протитромботичною терапією. Ризики і ускладнення. Критерії безпеки. Реверс-терапія.

Сучасна протитромботична терапія дуже важлива для будь-якого лікаря. Але мало хто думає про її ускладнення. Зокрема, про кровотечі. Методи корекції і реверс-терапія – тема обговорення на цій лекції.

Спікер: Олег Тарабрін


05.04

Ендометріоз: від науки до практики

На вас чекає насичена змістовна програма:

17:00 – 17:10 Вступне слово

Косей Наталія Василівна, д.мед.н., професор, головний науковий співробітник відділення репродуктивного здоров’я ДНУ «ЦІМТ НАН України»

17:10 – 18:10 «Гормональний супровід ендометріозу: від менархе до менопаузи»

Доповідач: Косей Наталія Василівна, д.мед.н., професор, головний науковий співробітник відділення репродуктивного здоров’я ДНУ «ЦІМТ НАН України»

18:10 – 18:25 Дискусія

18:25 – 18:55 «Ендометріоз – проблема фертильності 21 сторіччя»

Доповідач: Булавенко Ольга Василівна, д.мед.н., професор, Завідувач кафедри акушерства і гінекології № 2 Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова

18:55 – 19:10 Дискусія

19:10 – 19:40 «Особливості ведення вагітності у жінок з ендометріозом»

Доповідач: Лахно Ігор Вікторович, д.мед.н., професор, ХНУ ім. В.Н.Каразіна, кафедра акушерства і гінекології

19:40 – 20:30 Фінальна дискусія

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: 05.04.21 Ендометріоз: від науки до практики - School of Innovative Medicine (sim-ukraine.com)


05.04

Міждисциплінарний форум «Порушення носового дихання і деконгестанти - status quo»

Основні питання для обговорення на Мультифорумі:

  • Профіль безпеки деконгестантів: співвідношення ризик/користь, широке застосування деконгестантів без рецепту: аргументи «За» і «Проти»
  • Ефективний контроль симптому назальної обструкції у літей/дорослих з інфекційними риносинуситами та алергічним ринітом.
  • Розробка загальної стратегії щодо застосування деконгестантів

Початок о 15.00

Детальна інформація за посиланням: NB-Conference - ГК МедЕксперт (nb-conference.com.ua)


05-06.04

Фахова школа: «Кардіологічний пацієнт з коморбідною та супутньою патологією - погляд експертів різних спеціальностей»

Експерти з кардіології, ендокринології, нефрології, неврології, ревматології, невідкладних станів будуть розглядати найгарячіші питання ведення пацієнтів в умовах викликів сьогодення. Будемо разом вирішувати проблеми ведення пацієнтів з постковідними синдромами, судинними ураженнями, артеріальною гіпертензією, серцево-судинними захворюваннями, некоронарогенними ураженнями міокарда, цукровим діабетом, хронічною хворобою нирок.

Запрошуємо долучитися до дискусії фахівців в студії та до активного обговорення в чаті. Авторів найактуальніших та найцікавіших запитань очікує приз – найсвіжіше видання Всеукраїнської асоціації кардіологів України «Стандарти діагностики та лікування серцево-судинних захворювань»

Початок о 14.00

Детальніша інформація за посиланням: КАРДІОЛОГІЧНИЙ ПАЦІЄНТ З КОМОРБІДНОЮ ТА СУПУТНЬОЮ ПАТОЛОГІЄЮ – ПОГЛЯД ЕКСПЕРТІВ РІЗНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ – CARDIO HUB


06.04

Вебінар «Високодозова терапія глюкокортикоїдами в ревматології. Розбір на прикладі клінічних випадків»

Глюкокортикоїди – це найбільш часто використовувані препарати в ревматології, які виступають і у якості протизапального, так і хворобо-модифікуючого агента. Ці препарати мають багато побічних ефектів, отже використання їх повинно бути максимально раціональним. Пульс-терапія є одним із видів застосування глюкокортикоїдів, чи має вона переваги, коли доцільно її використовувати, чи краще міні-пульс – поговоримо на вебінарі «Високодозова терапія глюкокортикоїдами в ревматології. Розбір на прикладі клінічних випадків».

Початок о 17.00

Детальніша інформація за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Високодозова терапія глюкокортикоїдами в ревматології. Розбір на прикладі клінічних випадків» // 6 квітня 2021 року о 17:00 (google.com)


06.04

Всеукраїнський офтальмологічний марафон «Червоне око і алергія»

OPHTHALMIC iSChool – це освітній майданчик для об’єднання лікарів різних спеціалізацій, забезпечення обміну досвідом, професійного розвитку та вдосконалення підходів до діагностики, лікування, профілактики захворювань з метою поліпшення якості життя.

Організатори запрошують офтальмологів, дитячих офтальмологів, сімейних лікарів, оптометристів, педіатрів, ендокринологів, ревматологів, алергологів та ЛОРів.

Цього разу на вас чекає фінальна міждисциплінарна експерт-зустріч офтальмолога та алерголога «Червоне око і алергія».

Початок о 17.00

Детальніша інформація за посиланням: Ophthalmic iSchool (ophthalmic-ischool.com)


06.04.

Фахова школа «Жіноче здоров’я від А до Я» в рамках професійного розвитку лікарів акушерів гінекологів

На вас чек дискусія за темою «COVID-19: міфи та реальність. Мультитемтичний підхід».

Спікери школи:

  • Анфілова Марина Родіонівна, доктор мед. наук, професор, Президент Української академії дерматовенерології, універсальна дерматологічна клініка Euroderm
  • Говсєєв Дмитро, доктор мед. наук, доцент кафедри акушерства та гінекології ІПО НМУ імені О.О. Богомольця, Директор КНП "Київський міський пологовий будинок № 5, м. Київ
  • Горбунова Ольга Володимирівна, доктор мед. наук, зав. кафедри акушерства, гінекології та перинатології НУОЗ України імені П. Л. Шупика, лікар-організатор вищої категорії, лікар-акушер-гінеколог вищої категорії
  • Давидова Юлія, доктор мед. наук, професор, магістр державного управління, керівник відділу акушерських проблем екстрагенітальної патології ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук'янової НАМН України»
  • Жабченко Ірина, доктор мед. наук, професор, заслужений лікар України, керівник відділення патології вагітності та пологів ДУ«ІПАГ імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України», м. Київ
  • Кондратюк Валентина , доктор мед. наук, професор НУОЗ України імені П.Л. Шупика, ДУ «ІПАГ імені академіка. О.М. Лук’янової НАМН України»
  • Кучин Юрій, доктор мед. наук, ректор НМУ імені О.О. Богомольця, проф. кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ІПО НМУ імені О.О. Богомольця Київ, Україна
  • Медведєв Михайло, доктор мед. наук, професор, головний лікар медичної клініки «Клініка доктора Медведева», м. Дніпро
  • Шунько Єлизавета, доктор мед. наук, професор,завідувач кафедри неонатології НУОЗ України імені П.Л.Шупика, член-кореспондент НАМН України, Заслужений діяч науки і техніки України
  • Шурпяк Сергій, доктор мед. наук, репродуктолог, акушер-гінеколог, лікар вищої категорії
  • Щукін Дмитро, доктор мед. наук. Професор Міжнародного медичного університету, професор Харківського національного медичного університету. Лікар уролог вищої категорії. Завідувач урологічного відділення Харківського обласного центру урології і нефрології ім В.І.Шаповала
  • Берестовий Олег, кандидат мед. наук, лікар-акушер-гінеколог вищої категорії, лікар-репродуктолог, лікар ультразвукової діагностики клініки репродуктивної медицини Materi Clinic, м. Київ
  • Гріжимальський Євген, кандидат мед. наук, лікар-анестезіолог, завідувач відділення анестезіології пологового будинку «Лелека», м. Київ
  • Савчук Тетяна, кандидат мед. наук, доцент, доцент кафедри патологічної анатомії №2 НМУ імені О.О. Богомольця, лікар патологоанатом вищої категорії НДСЛ "ОХМАТДИТ"
  • Сапожак Інна, кандидат мед. наук, директор банка пуповинної крові, інших тканин та клітин людини ТОВ «А.А.ПАРТНЕРС», акушер—гінеколог
  • Струк Тетяна, кандидат мед. наук,лікар акушер-гінеколог вищої категорії, гінеколог-ендокринолог, доцент кафедри перинатології, акушерства і гінекології ХМАПО
  • Сояк Катерина, лікар-епідеміолог, керівник Відділу оцінювання ризиків та інфекційного контролю НДСЛ «ОХМАТДИТ», юрист, експерт з інфекційного контролю

Початок о 10.00

Детальніша інформація за посиланням: Квитки на «Жіноче здоров’я від А до Я в рамках професійного розвитку лікарів акушерів гінекологів, Вінниця (on-line)» 6 квітня 2021 (ticketforevent.com)


06.04

НПК «Серце та судини»

На вас чекає цікава програма а відомі експерти в якості спікерів:

  • 14:00 - 14:30 Жарінов О.Й. Корекція ризидуального ризику при артеріальній гіпертензії
  • 14:30 - 15:00 Рековець О.Л. Місце кардіопротективної метаболічної терапії у хворих з артеріальною гіпертензією та ІХС
  • 15:00 - 15:30 Скибчик В.А. Можливості гіпотензивної терапії: як вибрати короткий шлях до ефективного лікування артеріальної гіпертензії
  • 15:30 - 16:00 Радченко А.Д. Складний пацієнт: АГ,ІХС, аритмія та діабет на фоні ожиріння. Вибір антигіпертензивної терапії

Початок о 14.00

Детальніша інформація за посиланням: Серце та судини (mam.net.ua)


06.04

Онлайн-конференція «На межі компетенції психіатрії та неврології. Психічні розлади при епілепсіях»

Захід проводить Асоціації психіатрів України, секція дитячої психіатрії Асоціації психіатрів України, Державна установа «Науково-дослідний інститут психіатрії Міністерства охорони здоров'я України», Благодійний фонд Розвитку Інновацій Медицини «РІМОН», ТОВ «Проджектс Інн».

До участі запрошуються науковці, молоді вчені, аспіранти, лікарі – неврологи, психіатри, сімейні лікарі, організатори охорони здоров’я, соціальні працівники, медсестри, психологи тощо.

Якщо у вас виникли запитання, телефонуйте за номером +38 (044) 537 52 77;

+38 (099) 010 50 39 або пишіть на електронну адресу foundation@rimon.in.ua

Початок о 13.00

Детальніша інформація за посиланням: http://rimononline.in.ua/np060421


06-07.04

НПК «DNIPRO ALLERGOSUMMIT»

ГОЛОВНІ ТЕМАМИ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ DNIPRO ALLERGOSUMMIT:

Алергічні хвороби, діагностика та лікування у дітей та дорослих (атопічний дерматит, уртикарії, алергічний риніт, астма, еозинофільний езофагіт);

Молекулярна алергодіагностика;

Алерген-специфічна імунотерапія;

Загальні питання порушення роботи імунної системи у дітей та дорослих, лабораторна діагностика;

Аутоімунна патологія у дітей та дорослих, діагностика та лікування;

Актуальні питання вакцинопрофілактики;

Первинні та вторинні імунодефіцити;

Імуномодулююча та імунотропна терапія у дітей та дорослих;

Раціональна фармакотерапія імунопатологій та алергічних захворювань у дітей та дорослих;

Про- та пребіотична терапія;

Антибактеріальна терапія.

Початок о 9.00

Детальніша інформація за посиланням: Dnipro AllergoSummit 2021 анонс (укр) — Громадська організація "АРМЕД" (armed.org.ua)


07.04.

Вебінар «Новітні технології лікування болю в спині»

Організатор заходу: ГО «Українська асоціація ендоскопічної хірургії хребта».

Спікер: д.м.н., провідний науковий співробітник ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН Украни» Фіщенко Я.В.

Початок о 16.30

Детальніша інформація за посиланням: Реєстрація на вебінар ««Новітні технології лікування болю в спині» 7.04.21 о 16:30 (google.com)


08.04.

Ревматологічна школа «Інноваційні технології в ревматології»

Всеукраїнська асоціація ревматологів України запрошує Вас взяти участь у ревматологічній школі: «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В РЕВМАТОЛОГІЇ». Організатори запрошують до перегляду трансляції лікарів за спеціальностями:  «ревматологія», «загальна практика – сімейна медицина», «терапія».

Початок о 10.00

Детальніша інформація за посиланням: ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В РЕВМАТОЛОГІЇ – Rheuma Hub


08.04

Круглий стіл «Рак стравоходу»

У обговоренні візьмуть участь:

  • Кондрацький Юрій Миколайович. Хірург-онколог, завідуючий відділенням пухлин стравоходу та шлунку, к.мед.н., торакальний хірург.
  • Столярова Оксана Юріївна. Доктор мед.наук, завідуюча відділенням дистанційної променевої терапії.
  • Сидюк Андрій Володимирович.
  • Провідний науковий співробітник відділу торако-абдомінальної хірургії Національного інститута хірургії та трансплантології ім.О.О.Шалімова НАМН України, доктор медичних наук, заслужений лікар України
  • Притуляк Сергій Миколайович,  завідувач онкоторакальним відділенням Подільського регіонального центру онкології,  м. Вінниця. Кандидат медичних наук.
  • Добржанський Олексій Юрійович Лікар-онколог

Теми для обговорення:

  • Ролі променевої терапії, хіміотерапії та хірургії, а також їх комбінація у лікуванні раку стравоходу;
  • Особливості консервативного лікування;
  • Передопераційна підготовка;
  • Післяопераційна терапія

8-9.04

Актуальні питання сучасного акушерства та гінекології

Організатори запрошують Вас взяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальні питання сучасного акушерства», яка відбудеться 8-9 квітня 2021 року в адміністративному корпусі Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського МОЗ України.

НАУКОВА ПРОГРАМА:

-     Патологія вагітності, пологів.

-     Малоінвазивна хірургія в акушерсько-гінекологічній практиці.

-     Антибактеріальна терапія в акушерстві та гінекології.

-     Проблеми репродуктивного здоров’я.

-     Корекція ендокринних порушень.

Детальніша інформація за посиланням: Актуальні питання сучасного акушерства, 8-9 квітня 2021 року (tdmu.edu.ua)


08-09.04

НПК з міжнародною участю «Актуальні питання репродуктивної медиини в Україні»

Головні наукові теми конференції:

  • Репродуктивна медицина в Україні: від управлінських рішень до якості медичної допомоги
  • Роль амбулаторно-поліклінічної ланки в профілактиці перинатальної і материнської захворюваності та смертності
  • Шляхи зниження репродуктивних втрат на ранніх і пізніх термінах вагітності
  • Вагітність і пологи у жінок групи ризику
  • Інтенсивна терапія та невідкладна допомога в акушерстві
  • Оперативні акушерство і гінекологія
  • Незапланована вагітність і репродуктивне здоров'я, сучасна контрацепція
  • Репродуктивна ендокринологія
  • Гіперпроліферативні захворювання в гінекології
  • Ендометріоз: сучасні тенденції в консервативному лікуванні та профілактиці рецидивів
  • Репродуктивна інфектологія
  • ВПЛ інфекція, доброякісна патологія і рак шийки матки, сучасні тенденції в лікуванні
  • Реконструктивні та органозберігаючі операції в акушерстві та гінекології
  • Молочна залоза в аспекті репродуктивної медицини
  • Імплементація міжнародних стандартів надання акушерсько-гінекологічної допомоги.

Початок об 11.00

Детальніша інформація за посиланням: Гинекологи Днепр 2021 анонс (укр) — Громадська організація "АРМЕД" (armed.org.ua)


08-09.04

Хронічні запальні захворювання ЛОР-органів як міждисциплінарна проблема

Програмні питання:

  • COVID-19 та доказова медицина. Перші дані про доведену ефективність.
  • Лікування та реабілітація хворих на COVID-19 легкого та середньотяжкого перебігу.
  • Сучасні можливості неспецифічної профілактики COVID-інфекції.
  • Запальні захворювання бронхолегеневої системи, асоційовані з ЛОР-патологією.
  • Імунодефіцит, асоційований з реактивацією EBV у лімфоїдних структурах.
  • УЗД мигдаликів та навколомигдаликових структур.
  • Больовий синдром, можливості локального та системного лікування.
  • Запальні захворювання вуха як причина болю.
  • Нейропатичний больовий синдром.
  • Панічні атаки як симптом при хронічних захворюваннях ЛОР-органів.
  • Дистанційна медицина в умовах пандемії.
  • Хірургічні методи лікування.

Детальніша інформація за посиланням: SHDM.SCHOOL


8-10.04

V НПК з міжнародною участю «ADVANCES in NEUROLOGY - ДОСЯГНЕННЯ в НЕВРОЛОГІЇ»

Щорічна науково-практична конференція з міжнародною участю. Цього року конференція ідейно планувалась як простір, де кожний із спікерів готовий поділитися власним клінічним досвідом, розповісти про складний шлях до встановлення вірного діагнозу, не приховуючи свої невдачі та перемоги на цьому шляху, особливо, коли діагноз стосується патологічних станів про які не часто згадуєш.

На конференцію запрошуються  практикуючі лікарі неврологи, дитячі неврологи та лікарі суміжних спеціальностей.

Початок о 14.00

Детальніша інформація за посиланням: Advances in Neurology - Досягнення в Неврології, 8-10 квітня 2021 року (advances-in-neurology.com)


08-23.04

Науковий симпозіум з міжнародною участю

ХХІІI Національна школа гастроентерологів, гепатологів України. «Коморбідні стани в гастроентерології, мультидисциплінарний підхід. Академія здорового харчування»

На сесіях Школи будуть висвітлені питання патології, лікування органів травлення у пацієнтів з COVID19. Профілактики хронізації порушень. Разом із спікерами будуть обговорені питання медичних новин у діагностиці, лікуванні та профілактиці захворювань шлунково-кишкового тракту. Лектори поділяться власним досвідом.

Під час проведення традиційної «Академії здорового харчування» будуть обговорені актуальні аспекти сучасної дієтології, помилки та питання щодо якості харчових продуктів.

Запрошуються гастроентерологи, сімейні лікарі, терапевти, ендоскопісти, педіатри, дієтологи, інфекціоністи та лікарі інших спеціальностей. 

Початок о 16.00

Детальніша інформація за посиланням: Національна Школа гастроентерологів, гепатологів України – Профілактична гастроентерологія і дієтологія з позицій доказової медицини (gastroukr.org)


09.04

НПК «Життя Без Алергії. УкраїнаNEXT»

Асоціація алергологів України запрошує Вас взяти участь у Науково-практичній конференції. В рамках цього Проєкту будуть обговорюватися результати наукових досліджень, проводитися розбір цікавих клінічних випадків, здійснюватися обмін власним науковим та практичним досвідом.

Початок о 9.45

Детальніша інформація за посиланням: Освітній портал MedLeague


09.04

Мультидисциплінарний урорадіологічний симпозіум «Мультидисциплінарний підхід в діагностиці та лікуванні новоутворень нирок»

ГО «Асоціація Радіологів України»; ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України» (кафедра хірургії №1); Комунальне підприємство «Дніпровський обласний клінічний онкологічний диспансер» Дніпропетровської Обласної Ради» запрошують нефрологів, урологів, онкологів та лікарів суміжних спеціалізацій на Мультидисциплінарний урорадіологічний симпозіум «Мультидисциплінарний підхід в діагностиці та лікуванні новоутворень нирок». 

Початок о 9.00

Детальніша інформація за посиланням: Мультидисциплінарний урорадіологічний симпозіум "Мультидисциплінарний підхід в діагностиці та лікуванні новоутворень нирок" :: Асоціація радіологів України (aru-ua.org.ua)


9-10.04

IІI-й український конгрес з міжнародною участю «Інтегрована медицина та стоматологія»

Симпозіуми конгресу будуть присвячені наступним темам:

  • Ендокринні аспекти в стоматології
  • Стоматологічні захворювання у пацієнтів з кардіоваскулярною патологією
  • Ревматологічні хвороби, біль та здоров’я порожнини рота
  • Менеджмент запалення та болю в практичній діяльності стоматолога
  • Протимікробні засоби в практиці стоматолога: ризик антибіотикорезистентності
  • Юридична академія стоматолога: «Правові питання в практиці лікаря стоматолога»
  • «Організаційні питання системи надання стоматологічної допомоги»
  • Міжнародна експертна нарада лідерів в галузі профілактичної стоматології країн Східної Європи під егідою Міжнародно асоціації стоматологів «Співдружність» (International Dental Association Commonwealth)
  • Науково-історичний симпозіум: «Історія стоматології України».

Крім того, на учасників чекає тренінг «Невідкладна допомога при кардіо-легеневій реанімації – необхідні дії лікаря – стоматолога».

Початок о 9.00

Детальніша інформація за посиланням: III-й Український конгрес з міжнародною участю (dentalhub.com.ua)

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

17.04.2024 Терапія та сімейна медицина Карипразин демонструє ефективність у лікуванні подвійного розладу

На 32-й щорічній зустрічі Європейської психіатричної асоціації (European Psychiatric Association, EPA), яка проходила 6-9 квітня в Будапешті (Угорщина), компанія Gedeon Richter представила нові результати досліджень карипразину. На постерній сесії були надані докази того, що карипразин може бути найкращим рішенням у лікуванні не лише ранньої та пізньої стадії шизофренії, а й подвійного розладу (коморбідні шизофренія та вживання психоактивних речовин). Крім того, під час конгресу компанія презентувала CANDID BOOK для опікунів хворих на шизофренію та новий трансдіагностичний інструмент для оцінки симптомів і функціональної недієздатності пацієнтів із різними психіатричними захворюваннями....

17.04.2024 Онкологія та гематологія Терапія та сімейна медицина Тест, який виявляє фрагменти ДНК пухлини в сечі, може запропонувати ранній надійний скринінг раку голови та шиї

Дослідники з онкологічного центру Рогеля Мічиганського університету охорони здоров’я створили тест, який віднаходить фрагменти ДНК у сечі, вивільнені пухлинами голови та шиї. Тест потенційно може сприяти ранньому виявленню цього типу раку, який на сьогодні не має надійного методу скринінгу. Загальновідомо, що вірус папіломи людини (ВПЛ) є причиною раку шийки матки, але все частіше встановлюється, що він спричиняє рак ротової порожнини, горла та інших ділянок голови і шиї....

16.04.2024 Терапія та сімейна медицина Наявність специфічних ліпідів у тканинах вказує на їх старіння

Учені виявили, що певний тип жиру накопичується в міру старіння тканини, і таке накопичення може бути оборотним при виконанні фізичних вправ. Дослідники з Амстердама проаналізували мишачі та людські тканини до та після тренувань, що дозволило їм зробити такий висновок. Результати опубліковані в журналі Nature Aging. «Ідея про те, що ми можемо повернути старіння назад, – це те, що довгий час вважалося науковою фантастикою, проте наші висновки справді дозволяють нам набагато краще зрозуміти процес старіння», – стверджує Рікельт Гауткопер, професор лабораторії генетичних метаболічних захворювань Медичного центру Амстердамського університету....

12.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 15-21 квітня

...