Головна Новини «Практикум» №2 2021р. «Підступні захворювання – як не пропустити і вчасно допомогти». Передмова головного редактора

21 квітня, 2021

«Практикум» №2 2021р. «Підступні захворювання – як не пропустити і вчасно допомогти». Передмова головного редактора

«Практикум» №2 2021р. «Підступні захворювання – як не пропустити і вчасно допомогти». Передмова головного редактора

Дорогі читачі!

У практиці практикуючого лікаря багато рутини – пацієнти із хронічними захворюваннями, коли діагноз відомий, а лікування згідно з протоколами, профілактичні огляди, лікарняні листи. Та нерідко трапляються клінічні випадки, коли почуваєшся «доктором Хаусом», таким собі Шерлоком від медицини. Коли шукаєш, полюєш та знешкоджуєш небезпечного «злочинця»-хворобу. Саме в таких ситуаціях вмикаються незадіяні ресурси знань, навиків та інтуїції.

Такі патології-Моріарті, які мають нетиповий перебіг, «ховаються» за масками незрозумілих симптомів, змушують призначити численні обстеження та перегорнути гігабайти інформації, перш ніж встановити правильний діагноз, траплялися кожному клініцисту. Тож ми підготували для вас «Практикум» за темою: «Підступні захворювання – як не пропустити і вчасно допомогти».

Ми зібрали низку публікацій, в яких детально описані деякі рідкісні нозології. Хтозна, можливо, саме ця добірка матеріалів допоможе вам розпізнати підступну патологію та врятувати ще одне життя.

Цікаво було б дізнатися більше? Тоді надсилайте свої пропозиції і побажання на e-mail: zu@health-ua.com.

ЧИТАТИ НОМЕР >>

З повагою,

головна редакторка порталу Health-ua.com

Наталія Нечипорук