Щоденник медичних подій на 19-25 липня

16.07.2021

Дорогі читачі!

До вашої уваги літній і необтяжливий Щоденник медичних подій. Між відпустками і безтурботними літніми вечорами знайдіть час для вдосконалення і навчання. Для вас медичні освітні заходи на наступний тиждень.

 

19 липня

Вебінар «Псоріатичний артрит — підходи до діагностики та лікування»

Псоріатичний артрит - це захворювання з множинними маніфестаціями та клінічними проявами, його необхідно вчасно діагностувати у пацієнтів з псоріазом та виявляти у пацієнтів без псоріазу.

На вебінарі «Псоріатичний артрит — підходи до діагностики та лікування», крім класифікаційних критеріїв, спікери зосередяться на підходах до лікування псоріазу та псоріатичного артриту згідно з новітніми рекомендаціями GRAPPA 2021, які були представлені 2 тижні тому.

Початок о 17.00

Детальніше за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Псоріатичний артрит — підходи до діагностики та лікування» // 19 липня 2021 року о 17:00 (google.com)


20 липня

Вебінар Мезенхімальні пухлини. Презентація проєкту «Українська саркома група»

У програмі заходу:

  • Про створення української саркома групи. Чому це важливо та основні завдання групи 

БІЛИЧ М.О.

  • Радіологічна візуалізація м'якотканинних заочеревинних сарком

ШАМОВА Т.О.

  • Сучасні підходи до лікування сарком кісток та перспективні напрямки подальших досліджень

МАКСИМЕНКО Б.В.

  • Саркоми м'яких тканин. Історія і сьогодення

КОСТЮК В.Ю.

  • Патогенез та молекулярна діагностика сарком

СУЛАЄВА О.М.

  • Заочеревинні саркоми: сім разів відміряй - один раз відріж

СІКАЧЬОВ С.С.

  • Робота з базою даних української саркома групи

КОПЕЦЬКИЙ В.І.

Початок о 17.00

Детальніше за посиланням: Мезенхімальні пухлини. Презентація проєкту «Українська саркома група» - 20 липня 2021 року (oncohub-uptodate.com)


21 липня

Вебінар «Препарати вітаміну Д влітку — необхідність чи зайве?»

На вебінарі «Препарати вітаміну Д влітку — необхідність чи зайве?» буде обговорено роль, дозування, оптимальний рівень вітаміну Д, у яких груп пацієнтів необхідно виявляти недостатність цього вітаміну, як потрібно лікувати і як профілактувати.

І найголовніше питання, яке зараз нас турбує і на яке відповідатиме лекторка – чи потрібно приймати препарати вітаміну Д влітку, чи достатньо ми отримуємо вітаміну Д зараз та як покращити його засвоєння та дію.

Вебінар проведе докторка мед. наук, професорка, лікарка-ревматологиня Єгудіна Є.Д. (м. Київ)

Початок о 17.00

Детальніше за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Препарати вітаміну Д влітку — необхідність чи зайве?» // 21 липня 2021 року о 17:00 (google.com)


22 липня

Конференція з майстер-класом діагностики вроджених захворювань імунної системи у рамках проекту «РАПІД».

Проєкт «РАПІД» (Рання Діагностика Первинних Імунодефіцитів) розроблений ГО «Всеукраїнська асоціація дитячої імунології». Метою цієї ініціативи є підвищення настороженості лікарів багатьох спеціальностей про первинні (вроджені) імунодефіцити, а також вчасна діагностика цієї групи захворювань.

У наші дні вроджені захворювання імунної системи не є вироком для пацієнтів, адже існує специфічне та високоефективне лікування для багатьох нозологічних одиниць.

Проте, наріжним каманем є час постановки діагнозу. Ціна зволікання у верифікації діагнозу для пацієнта надзвичайно висока: від каліцтва до втрати життя.

Конференція відбудеться ОФЛАЙН у Запорізькій обласній дитячій клінічній лікарні за адресою м. Запоріжжя, пр. Соборний, 70

Початок о 10.00

Детальніше за посиланням: РАПІД м. Запоріжжя 22.07.2021 (google.com)

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

17.04.2024 Терапія та сімейна медицина Карипразин демонструє ефективність у лікуванні подвійного розладу

На 32-й щорічній зустрічі Європейської психіатричної асоціації (European Psychiatric Association, EPA), яка проходила 6-9 квітня в Будапешті (Угорщина), компанія Gedeon Richter представила нові результати досліджень карипразину. На постерній сесії були надані докази того, що карипразин може бути найкращим рішенням у лікуванні не лише ранньої та пізньої стадії шизофренії, а й подвійного розладу (коморбідні шизофренія та вживання психоактивних речовин). Крім того, під час конгресу компанія презентувала CANDID BOOK для опікунів хворих на шизофренію та новий трансдіагностичний інструмент для оцінки симптомів і функціональної недієздатності пацієнтів із різними психіатричними захворюваннями....

17.04.2024 Онкологія та гематологія Терапія та сімейна медицина Тест, який виявляє фрагменти ДНК пухлини в сечі, може запропонувати ранній надійний скринінг раку голови та шиї

Дослідники з онкологічного центру Рогеля Мічиганського університету охорони здоров’я створили тест, який віднаходить фрагменти ДНК у сечі, вивільнені пухлинами голови та шиї. Тест потенційно може сприяти ранньому виявленню цього типу раку, який на сьогодні не має надійного методу скринінгу. Загальновідомо, що вірус папіломи людини (ВПЛ) є причиною раку шийки матки, але все частіше встановлюється, що він спричиняє рак ротової порожнини, горла та інших ділянок голови і шиї....