Результати опитування читацької аудиторії Видавничого Дому «Здоров’я України»

23.12.2021

Що читають медики? Де шукають інформацію? Чи діляться професійними цікавинками?

Нещодавно Видавничий Дім (ВД) «Здоров’я України» ініціював проведення дослідження професійних інформаційних зацікавлень та вподобань серед читацької аудиторії своїх видань. Пропонуємо ознайомитися із результатами цього опитування.

Ми розпитали лікарів із числа наших постійних читачів про таке:

? ставлення читачів до інформаційних продуктів ВД «Здоров’я України» та ступінь затребуваності різноманітних інформаційних матеріалів

? які найпопулярніші серед читачів канали онлайн-комунікації

? про особливості сприйняття читачами інформаційних і рекламних матеріалів (зображень) про фармацевтичні препарати

? як часто наші читачі діляться із колегами такими матеріалами або інформацією про них та чи безпосередньо обговорюють їх з колегами

Які ж безпосередні результати ми отримали або як виглядає профіль читача ВД «Здоров’я України»?

Це лікар, який:

  • Цінує реферативну форму подачі актуальних зарубіжних публікацій, а також хоче бути в курсі професійних подій в Україні, тому й віддає перевагу вітчизняним професійним виданням.
  • Для отримання професійної інформації використовує цілеспрямований пошук в інтернеті, регулярно відвідує спеціалізовані веб-сайти та покладається на e-mail-підписки. 
  • При виборі способу отримання професійної інформації онлайн бере до уваги такі фактори, як зручність, вільний доступ, оперативність та можливість завантажити інформацію. 
  • Серед месенджерів та соцмереж перевагу надає Viber, YouTube та Facebook, користується Telegram.
  • Найбільший інтерес для нього представляють такі формати подання інформації, як стислі переклади клінічних настанов та досліджень, аналіз клінічних випадків, а також огляди конференцій.
  • В якості джерела достовірної інформації про фармпрепарати більшою мірою покладається на клінічні рекомендації та дослідження. 
  • Обов’язково приділяє увагу рекламним матеріалам, які публікуються у наших виданнях, вважає їх частиною важливої професійної інформації, а також  завдяки  їм часто дізнається про появу нових препаратів на ринку України.
  • Ділиться отриманою від нас інформацією зі своїми колегами фактично щоразу, як її отримує, при цьому надає перевагу особистому контакту (очному або за допомогою месенджерів) та електронній пошті. 
  • А також обговорює інформаційні матеріали про фармпрепарати зі своїми колегами.

Нам є чим пишатися! Більше третини нашої авдиторії читає наші видання понад 10 років! При цьому високий відсоток тих, хто читає нас відносно нещодавно – 1-3 та 4-7 років – може свідчити про активне зростання нашої авдиторії протягом останніх декількох років (вірогідно, за рахунок розвитку онлайн-комунікації).

І це ще не все. Якщо ви хочете ознайомитися із результатами дослідження детальніше – будь ласка, перейдіть за посиланням Опитування читацької аудиторії Видавничого Дому «Здоров’я України»_ 2021 (health-ua.com)

Ми цінуємо і дякуємо кожному із вас за довіру та цікавість до наших видань! Ми також дякуємо нашому міжнародному експерту – спеціалісту з комунікаційних досліджень Кучеренку В.,Ph.D., (USSH / Deakin University), за супровід у підготовці дослідження та забезпеченні статистичного аналізу даних.

 

 

 

 

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

Щоденник медичних подій 1-7 липня 28.06.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 1-7 липня

Дорогі читачі! Пропонуємо вашій увазі Щоденник медичних подій на наступний тиждень (із 1 по 7 липня). Незабаром на вас чекають різноманітні конференції, вебінари, школи в онлайн-режимі. Заходи розраховані на лікарів різних спеціалізацій. Тож обирайте, реєструйтеся, навчайтеся, вдосконалюйтеся! ...

27.06.2024 Терапія та сімейна медицина В НМУ ім. О.О. Богомольця відбувся круглий стіл щодо запровадження у ЗВО по всій Україні сертифікатної програми для керівників та керівниць медзакладів

За результатами круглого столу «Запровадження в освітній діяльності закладів вищої медичної освіти сертифікатної програми «Сучасні інструменти управління закладом охорони здоров'я» медичні виші та кафедри з усієї України готові впроваджувати сертифікатну програму. Сертифікатна програма розроблена за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України на базі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, партнери проєкту — Бюро стратегічного супроводу Superwise та Бізнес-школа УКУ. Проєкт створено для HealthLink.Recovery за фінансової підтримки БО «100% ЖИТТЯ»....

27.06.2024 Психіатрія Терапія та сімейна медицина Таблетки кетаміну із пролонгованою дією дають нову надію хворим із депресією, стійкою до лікування

Кетамін – анестетик, також відомий своїм незаконним використанням як наркотик, –останнім часом покращив свою репутацію, оскільки медичний світ почав визнавати широкий спектр його терапевтичних ефектів. Препарат усе частіше застосовується у різних медичних цілях, у тому числі як знеболювальний засіб, альтернативний опіоїдам, і як терапія стійкої до лікування депресії. У нещодавньому дослідженні, опублікованому в журналі Nature Medicine, міжнародна група вчених оцінювала ефективність, безпеку та переносимість таблеток кетаміну із пролонгованим вивільненням у дорослих пацієнтів із резистентною до лікування депресією....