На офіційному сайті ВООЗ запустили україномовну сторінку на освітній платформі OpenWHO

17.02.2022

Освітня платформа OpenWHO тепер доступна українською мовою.

OpenWHO – це інтерактивна веб-платформа, яка дозволяє авдиторії швидко і безоплатно отримати найновіші наукові та технічні знання. Завдяки динамічному інтерфейсу, доступному з комп’ютера та мобільного пристрою, OpenWHO пропонує можливості для завантаження навчальних матеріалів у режимі офлайн, участі у форумах і обговореннях та трансляціях наживо щодо поточних надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я.

Сторінка OpenWHO з онлайн-курсами українською мовою орієнтована на медичних працівників, спеціалістів громадського здоров’я, експертів лабораторної діагностики та інших спеціалістів сфери охорони здоров’я.

Головна мета навчальної платформи OpenWHO – забезпечити легкий доступ до сучасних навчальних курсів українською мовою.

«Кваліфіковані медичні працівники та освічена громадськість мають важливе значення для зміцнення національного потенціалу при реагуванні на надзвичайні ситуації у галузі охорони здоров'я. Канал присвячений Україні та пропонує навчальні ресурси для підтримки реагування країни на поточний спалах COVID-19 та інші загрози здоров’ю. У співпраці з Бюро ВООЗ в Україні та Міністерством охорони здоров’я ресурси, які ґрунтуються на наукових рекомендаціях ВООЗ, тепер доступні українською мовою для розширення потенціалу медичних працівників, політичних діячів і громадськості», – йдеться на сторінці.

Наразі на українській сторінці OpenWHO розміщено 11 онлайн-курсів, серед них: курси з епідеміології COVID-19, епідеміологічного нагляду за COVID-19, профілактики та контролю інфекцій під час пандемії COVID-19, комунікації про ризики та взаємодії громади щодо пандемії COVID-19 та інші.

Сьогодні найпопулярніший курс – з епідеміології COVID-19. На нього зареєстровано вже понад 1000 осіб!

Посилання на цей ресурс та перелік навчальних курсів – Ukraine (openwho.org).

Крім того, нещодавно розроблені та адаптовані курси OpenWHO українською мовою також розміщено на оновленій національній онлайн-платформі, що була створена Центром громадського здоров’я України у співпраці з ВООЗ. 

 

Джерело: Ukraine (openwho.org)

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ Терапія та сімейна медицина

22.04.2024 Гастроентерологія Терапія та сімейна медицина Дієтичне лікування синдрому подразненого кишечника виявилося більш ефективним, ніж застосування препаратів

Дослідження, проведене в Гетеборзькому університеті у Швеції, показало, що у 7 із 10 пацієнтів із синдромом подразненого кишечника (СПК) симптоми значно зменшилися після корекції дієти, порівнюючи з тими, які застосовували ліки. Робота опублікована в журналі The Lancet Gastroenterology & Hepatology. У дослідженні порівнювали три методи лікування: два дієтичні та один, що ґрунтується на застосуванні ліків. Учасниками були дорослі пацієнти з важкими або помірними симптомами СПК....

19.04.2024 Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій 22-28 квітня

...