Головна Новини Кардіологія та кардіохірургія Всесвітня федерація серця заперечує будь-яку користь алкоголю для здоров’я

26 січня, 2022

Всесвітня федерація серця заперечує будь-яку користь алкоголю для здоров’я

Всесвітня федерація серця заперечує будь-яку користь алкоголю для здоров’я

У новому аналітичному звіті Всесвітньої федерації серця зазначається, що наукові дані не підтверджують поширену думку про те, що вживання алкоголю в малих та помірних кількостях корисне для здоров’я серцево-судинної системи.

І навіть більше – організація наголошує, що будь-який рівень вживання алкоголю може призвести до втрати здоров’я. «За останні кілька десятиліть поширеність серцево-судинних захворювань майже подвоїлася, і алкоголь відіграв не останню роль у цьому процесі», – йдеться у звіті.

Висновки Всесвітньої федерації серця наслідують нещодавній звіт у журналі «Lancet», заснований на Глобальному дослідженні тяжкості хвороб, травм та факторів ризику, в якому було виявлено, що не існує безпечного рівня споживання алкоголю. Було показано, що навіть невелика кількість алкоголю підвищує ризик серцево-судинних захворювань, включаючи ішемічну хворобу, інсульт, серцеву недостатність, гіпертонічну хворобу, кардіоміопатію, аневризми та миготливу аритмію.

«Уявлення про алкоголь як необхідний атрибут яскравого суспільного життя відвернуло увагу від шкоди його вживання. А ось часті та широко розрекламовані заяви про те, що помірне вживання алкоголю, наприклад, склянка червоного вина на день, може забезпечити захист від серцево-судинних захворювань, у кращому разі є дезінформацією, а у найгіршому – спробою алкогольної промисловості ввести громадськість в оману щодо небезпеки свого продукту», – заявила в прес-релізі Моніка Арора, членкиня комітету із захисту інтересів Всесвітньої федерації серця.

 

Джерело: https://www.medscape.com/viewarticle/967124?src=