Головна Новини Гастроентерологія Оновлення «ОНКОсвідомості»: запуск нового циклу про рак підшлункової залози

3 листопада, 2023

Оновлення «ОНКОсвідомості»: запуск нового циклу про рак підшлункової залози

Оновлення «ОНКОсвідомості»: запуск нового циклу про рак підшлункової залози

Найкращі онкологи України об’єдналися задля навчання українців останнім досягненням доказової медицини щодо різних видів раку. Уперше створений на початку 2023 року проєкт із відеопрограм про колоректальний рак (який поєднує рак товстої, прямої, сліпої, сигмоподібної та ободової кишок) розрахований на 7 циклів, присвячених різним пухлинним захворюванням. 1 листопада 2023 року почався новий етап: відбулася презентація циклу про рак підшлункової залози. За словами авторів, проєкт дозволить розширити межі обізнаності, надавши тисячам українців спеціалізовану інформацію про рак. У випусках можна отримати відповіді на питання не тільки стосовно своєчасної діагностики, а і про те, як і коли необхідно її здійснювати, як стабілізувати психічний стан хворого, як обрати свого лікаря та не помилитися в терапії. Листопад – місяць обізнаності про рак підшлункової залози. Протягом цього місяця вийде 7 відео, в яких ітиметься про все, що стосується хвороби.

В реалізації першого циклу програм проєкту «ОНКОсвідомість» Національному інституту раку допомогла компанія «Серв’є Україна». Клаврель Ніколя Бертран, її генеральний директор, ділиться своїми цілями: «Онкологія для «Серв’є» є пріоритетним напрямком діяльності з фокусом на інноваційність та терапію важковиліковних видів раку. Рак підшлункової залози є саме таким. Сьогодні разом із ДНП Національний інститут раку ми запускаємо другий цикл програм «ОНКОсвідомість», щоб допомогти тисячам українців отримати більше необхідної інформації про це агресивне захворювання. Ми віримо, що цей проєкт допоможе пацієнтам та їхнім родичам зорієнтуватись у подальших кроках щодо діагностики, лікування, зміни способу життя та ін., а лікарям надасть можливість покращити ефективність спілкування з пацієнтами».

За статистикою, щороку в Україні реєструють приблизно 4500 випадків захворювань на рак підшлункової залози. Дві третини хворих помирають на першому році лікування, чверть пацієнтів мають шанс прожити рік після встановлення діагнозу, а 5 років – лише 6 % українців. Загалом в Україні за 2022 рік захворіло понад 3200 людей, із них 52 % – чоловіки, померло 1255 чоловіків і 1023 жінки.

Джерело: https://www.youtube.com/@onkosvidomist