Головна Новини Інфекційні хвороби Компанія Doctor Online та Київстар долучилися до боротьби з поширенням коронавірусу в Україні

2 квітня, 2020

Компанія Doctor Online та Київстар долучилися до боротьби з поширенням коронавірусу в Україні

Компанія Doctor Online та Київстар долучилися до боротьби з поширенням коронавірусу в Україні

На період карантину в мобільному додатку Doctor Online всі консультації з лікарями є безкоштовними, незалежно від місця проживання, національності, соціального статусу, релігії, мови, громадянства й поглядів. Онлайн-консультації в режимі 24/7 сприятимуть дотриманню карантинного режиму громадянами та позитивно впливатимуть на зменшення поширення захворювання.

Метою цих безкоштовних консультацій є відокремлення тяжких випадків, коли медична допомога життєво необхідна пацієнту, від звичайної застуди та нежиттю. На сьогодні співвідношення випадків «небезпека/безпека» становить «1/99», тобто лише одному пацієнту зі ста дійсно потрібно звернутися до лікаря чи викликати швидку допомогу, решті на момент консультації нічого не загрожує. Доступність контакту з лікарем протидіє паніці та сприяє ізоляції населення в домашніх умовах. Своєю діяльністю Doctor Online меншує навантаження на медичні установи, щоб лікарі могли приділити час пацієнтам, які дійсно потребують поглибленого огляду й госпіталізації. Жодна система охорони здоров’я у світі не в змозі прийняти всіх занепокоєних своїм самопочуттям громадян одночасно, особливо під час пандемії. Лікарі платформи Doctor Online проводять понад 1 тис. інформаційних консультацій за добу, пояснюючи, які симптоми небезпечні, а які не становлять загрози, й надаюючи поради на підставі даних, які можна отримати онлайн. Залучені до Doctor Online фахівці допоможуть розібратися, чи може конкретна ситуація перейти в критичний стан.
Це вагомий внесок у стабілізацію епідемічної ситуації в нашій державі, прояв громадянської відповідальності вітчизняної медичної спільноти.

Наразі також усім важливо усвідомлювати необхідність самоізоляції, щоб убезпечити себе від контактів із можливими носіями COVID-19 і захистити людей із хронічними захворюваннями, зниженим імунітетом тощо. У цій ситуації звертаємося до всіх мешканців країни: чим рідше ви виходитимете з дому, тим менші шанси інфікуватися або інфікувати інших, для кого новий коронавірус може стати смертельним.

Doctor Online працює на ринку України у сфері дистанційних медичних консультацій з осені 2019 року в партнерстві з компанією Київстар. Завантажити додаток можна в AppStore та Google Play. Крім консультацій, у мобільному додатку Doctor Online можна замовити медикаменти за найнижчою ціною з доставкою додому в будь-який населений пункт України.

Doctor Online: актуальні дані

  • У 99% звернень особистий контакт з медиками був не потрібен.
  • У 80% пацієнтів йшлося про паніку чи невроз («болі в серці», «горить тіло» при субфебрильній температурі тіла, «тисне в грудях» і т. ін.) на фоні повного здоров’я.
  • За добу ми обробляємо близько 1 тис. звернень. У більшості випадків це застуда чи ті види ГРВІ, які найчастіше не загрожують життю та лікуються в домашніх умовах.
  • Інформування – наша основна зброя. Нам телефонують і пишуть не тільки з України, а й з-за кордону. У 99% випадків ми рекомендуємо зберігати спокій і залишатися вдома.

Більше інформації про Doctor Online на офіційному сайті: https://doctoronline.care/uk/

Медична газета «Здоров’я України 21 сторіччя» № 6 (475), березень 2020 р.