Головна Новини Інфекційні хвороби Більше половини фармацевтів повідомляють, що COVID-19 вплинув на їх психічне здоров'я

27 листопада, 2020

Більше половини фармацевтів повідомляють, що COVID-19 вплинув на їх психічне здоров'я

Більше половини фармацевтів повідомляють, що COVID-19 вплинув на їх психічне здоров'я

Результати нового опитування, опублікованого Королівським фармацевтичним товариством (RPS), показали суттєвий вплив COVID-19 на психічне здоров'я та благополуччя фармацевтів Великобританії. 

Так, більше половини (54%) фармацевтів вважали, що пандемія частково вплинула на їх психічне здоров'я та самопочуття, майже третина (31%) повідомила, що сьогоднішні реалії мають «значний» ефект. 

Крім того, 72% респондентів сказали, що в цілому їхня робота чинить суттєвий тиск на їх психічне здоров'я та добробут, посилаючись на такі фактори, як підвищений попит в аптеках, неадекватне укомплектування персоналом, тривалі робочі зміни та відсутність вихідних днів та перерв. 

Також було виявлено, що 40% опитуваних фармацевтів вважають, що з їх психічним здоров’ям все в порядку, тоді як 33% респондентів вважають, що воно порушене, а ще 10% - погане. 

«Наша агітаційна кампанія призвела до того, що вперше доступ до послуг благополуччя Національної служби охорони здоров’я (NHS) надається фармацевтам та їх командам", - заявила президент RPS Сандра Гідлі. «Ми хочемо, щоб це продовжувалось і по закінченню пандемії. Було б вкрай несправедливо, якби підтримку третьої за величиною медичної професії, фахівці якої так наполегливо і віддано працюють в цьому році, просто відключили, щойно криза мине», - додала вона.

Джерело: news/over_half_of_pharmacists_report_that_covid-19_has_affected_their_mental_health_1357766