Головна Новини Інфекційні хвороби Вакцини проти COVID-19: ВООЗ рекомендує J&J і вважає, що переваги AstraZeneca перевищують ризики

18 березня, 2021

Вакцини проти COVID-19: ВООЗ рекомендує J&J і вважає, що переваги AstraZeneca перевищують ризики

Вакцини проти COVID-19: ВООЗ рекомендує J&J і вважає, що переваги AstraZeneca перевищують ризики

У середу Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно рекомендувала вакцину проти COVID-19 від Johnson & Johnson для дорослих віком від 18 років, що передбачає одну дозу для імунізації. Повна рекомендація доступна за посиланням.

Також у середу у відомстві заявили, що переваги вакцини AstraZeneca перевищують потенційні ризики і «рекомендують продовжувати щеплення». Деякі країни Європейського Союзу призупинили використання вакцини через повідомлення про тромбоемболічні події після вакцинації. На початку цього тижня AstraZeneca заявила, що частота цих подій «набагато нижча за таку, що відбувається у загальній популяції ... і схожа з іншими ліцензованими вакцинами проти COVID-19». Очікується, що Європейське агентство з лікарських засобів (European Medicines Agency – EMA) завершить дослідження безпеки вакцини сьогодні, 18 березня.

Ми відстежуємо інформацію з першоджерел та повідомимо результати розслідування ЕМА найближчим часом після їх оприлюднення. Слідкуйте за нашими новинами на Health-ua.com та у соцмережах. 

Джерело: COVID-19 Vaccines: WHO Recommends J&J, Says AstraZeneca Benefits Outweigh Risks (jwatch.org)