Головна Новини Інфекційні хвороби Вплив дистанційного навчання дітей на загальний стан здоров’я та академічну успішність

25 березня, 2021

Вплив дистанційного навчання дітей на загальний стан здоров’я та академічну успішність

Вплив дистанційного навчання дітей на загальний стан здоров’я та академічну успішність

Згідно з дослідженням MMWR (Morbidity and Mortality Weekly Report), сім'ї, в яких діти пройшли принаймні частину свого шкільного навчання дистанційно (віртуально), повідомляли про гірші результати успішності, пов'язані з психічним та фізичним здоров'ям.

Близько 1300 батьків дітей у віці від 5 до 12 років були обстежені в жовтні та листопаді 2020 року. Ті, чиї діти відвідували лише віртуальну школу, повідомили, що їхні діти знизили фізичну активність (63 % проти 30 % для учнів, що відвідують школу), спілкування з друзями (86 % проти 70 %). Крім того, батьки занепокоєні погіршенням психічного чи емоційного здоров’я у дітей на дистанційній формі навчання (25 % проти 16 %).

Діти, які відвідували як віртуальні, так і очні класи, також мали гірші результати, ніж ті, хто навчався лише особисто.

Крім того, батьки дітей, які навчаються дистанційно частіше, ніж батьки діти яких відвідують школи, повідомляють про власний емоційний стрес (54 % проти 38 %) та проблеми зі сном (22 % проти 13 %).

Автори дослідження акцентують: «Ці висновки підкреслюють важливість особистого навчання для фізичного та психічного благополуччя дітей та емоційного благополуччя батьків. Дії в масштабах усієї громади щодо зменшення захворюваності на COVID-19 та підтримка стратегій повернення учнів до очного навчання є надзвичайно важливими».

Джерело: Association of Children’s Mode of School Instruction with Child and Parent Experiences and Well-Being During the COVID-19 Pandemic — COVID Experiences Survey, United States, October 8–November 13, 2020 | MMWR (cdc.gov)