Головна Новини Інфекційні хвороби ВООЗ затвердила вакцину Sinovac COVID-19 для екстреного використання та надала тимчасові рекомендації щодо її застосування

2 червня, 2021

ВООЗ затвердила вакцину Sinovac COVID-19 для екстреного використання та надала тимчасові рекомендації щодо її застосування

ВООЗ затвердила вакцину Sinovac COVID-19 для екстреного використання та надала тимчасові рекомендації щодо її застосування

1 червня 2021 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) схвалила вакцину CoronaVac виробництва Sinovac Biotech для екстреного застосування.

У прес-релізі ВООЗ повідомляється, що ця вакцина відповідає міжнародним стандартам безпеки, ефективності та якості. 

ВООЗ рекомендує застосовувати дві дози CoronaVac з інтервалом від двох до чотирьох тижнів для дорослих віком від 18 років. 

Результати тестування ефективності вакцини показали, що вона запобігла симптоматичному захворюванню у 51 % вакцинованих та тяжкому перебігу COVID-19 та госпіталізації у всіх досліджуваних.

Для включення лікарських препаратів до списку ВООЗ для використання у надзвичайних ситуаціях вони проходять перевірку на відповідність стандартам якості, безпечності й ефективності. Внесення вакцини у цей перелік також є необхідною умовою постачання вакцин у рамках програми COVAX із виготовлення та справедливого розподілу протикоронавірусних вакцин у світі.

CoronaVac – це інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, «вбитий» вірус.

Sinovac Biotech – китайська біофармацевтична компанія, яка розробляє вакцини проти ентеровірусу, універсального пандемічного грипу, японського енцефаліту і сказу у людей.

Вакцина CoronaVac випускається в однодозних флаконах. Температура зберігання вакцини +2 – +8 ℃, препарат не вимагає особливих умов холодового ланцюга.

Нагадаємо, що в Україні щеплення вакциною CoronaVac розпочалося 14 квітня 2021 року. Країна законтрактувала 1,9 млн цієї вакцини, з яких 1,7 млн вже отримала.

Джерела: ВООЗ схвалила вакцину CoronaVac від Sinovac для екстреного застосування (moz.gov.ua)

WHO validates Sinovac COVID-19 vaccine for emergency use and issues interim policy recommendations