Головна Новини Інфекційні хвороби Онлайн-запис на вакцинацію запрацював у шести містах України

1 липня, 2021

Онлайн-запис на вакцинацію запрацював у шести містах України

Онлайн-запис на вакцинацію запрацював у шести містах України

Цього тижня масова вакцинація від COVID-19 за попереднім онлайн-записом проходитиме вже у 6 містах – Київ, Одеса, Харків, Біла Церква, Запоріжжя та Полтава. Всі жителі міст можуть записатись через Сервіс Helsi.me та не витрачати час в чергах.

Кожне з міст має різну кількість пунктів вакцинації та різні дати: в Києві вакцинація проходитиме 5 днів з 30 червня по 4 липня, в Харкові масова вакцинація відбувається у будні дні без обмежень у всіх 34 поліклініках міста (очікується відкриття запису 1 липня), в Одесі — 1 день (очікується відкриття запису 1 липня), 4 липня, в Полтаві — з 1 липня по 3 липня, в Запоріжжі — на вихідних 3-4 липня, в Білій Церкві — 3 липня.

У Києві, Одесі, Полтаві, Запоріжжі та Білій Церкві діятиме дві черги — за попереднім онлайн-записом та «жива черга». В Харкові щеплення проводяться лише за попереднім онлайн-записом.

Загалом процес вакцинації займає до 10 хвилин. Після щеплення необхідно залишитися на додаткові 30 хвилин під медичним наглядом у пункті вакцинації. Про всяк випадок у кожному масовому пункті вакцинації є бригади швидкої допомоги, проте послуги екстреної медицини ще не знадобилися жодному пацієнтові.

У всіх містах щеплення відбувається вакциною Coronavac, термін ревакцинації якої складає 14-28 днів. Вакцинація проти COVID-19 відбувається безкоштовно. Для швидкого проходження процедури вакцинації бажано мати підписану декларацію із сімейним лікарем.

Щоб записатися на щеплення проти COVID-19, потрібно зайти на сайт Сервісу Helsi.me, обрати своє місто, зручний день та час. Підтвердження запису буде надіслано у смс. Його потрібно буде показати при вході до пункту вакцинації разом із паспортом та попередньо зареєстрованою заявкою на щеплення у додатку Дія.  

Всі дані про проведену вакцинацію відображаються в безкоштовному додатку Helsi: дата вакцинації, доза, час від першої вакцини, назва вакцини тощо. Додаток helsi.me можна звантажити безкоштовно у AppStore та Google Play.

Нагадаємо, що в Україні вже вакциновано 1 912 471 людину.

Довідка: Сервіс Helsi.me — це сервіс запису на медичні послуги та безпечного зберігання медичних даних. Пацієнтам сервіс дозволяє швидко і зручно записуватися на прийом до лікаря, діагностику, аналізи, вакцинацію та замовляти медикаменти. Лікарням — брати участь в реформі охорони здоров'я та впорядкувати роботу клініки. Через сайт та застосунок Helsi.me щомісячно записують на прийом понад 2,5 мільйонів пацієнтів. Системою користуються понад 1 300 закладів охорони здоров'я та 49 000 лікарів по всій Україні.