Головна Новини Інфекційні хвороби США передали Україні інноваційні ліки проти коронавірусу

6 вересня, 2021

США передали Україні інноваційні ліки проти коронавірусу

США передали Україні інноваційні ліки проти коронавірусу

Громадська організація Direct Relief надала гуманітарний вантаж інноваційних ліків проти коронавірусу за сприяння Посольства України у США для лікування хворих із COVID-19 та його наслідками. Останні домовленості щодо цієї гуманітарної допомоги були узгоджені під час візиту Президента України до Сполучених Штатів.

На своїй офіційній сторінці у Facebook Посольство України у США повідомило, що вантаж складається із 60 тисяч флаконів інноваційних лікарських препаратів Bamlanivimab та Etesevimab, що використовуються у терапії COVID-19. Вантаж надалі проходитиме розмитнення та транспортування у 24 області України. Цей процес координує Міністерство охорони здоров’я України. Загальна вартість вантажу сягає 20 млн доларів США.

Ліки рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості коронавірусної хвороби, особливо за наявності ризику переходу у важку форму.

Direct Relief (Каліфорнія, США), з якою налагодило співпрацю Посольство, є громадською неприбутковою та неполітичною організацією, яка працює у 60 країнах світу.

Джерела: Україна отримає від США інноваційні ліки проти COVID-19
США передали Україні інноваційні ліки проти коронавірусу