Головна Новини Інфекційні хвороби Коментар Санофі щодо розробки вакцин-кандидатів проти COVID-19

30 вересня, 2021

Коментар Санофі щодо розробки вакцин-кандидатів проти COVID-19

Коментар Санофі щодо розробки вакцин-кандидатів проти COVID-19

28 вересня 2021 р. провідна фармацевтична компанія Санофі заявила про позитивні проміжні результати 1/2 фази клінічного дослідження однієї з двох своїх вакцин-кандидатів проти COVID-19 – а саме вакцини-кандидата на основі технології мРНК, та повідомила про те, що припиняє роботу над цією вакциною. Беручи до уваги потреби громадського здоров'я та враховуючи достатню кількість вакцин на ринку проти COVID-19 на основі технології мРНК, Санофі приймає рішення зосередитися на завершенні роботи над своєю другою вакциною-кандидатом – рекомбінантною вакциною проти COVID-19, що розробляється у партнерстві з GSK.

Також компанія продовжить трансформацію платформи матричної РНК для розробки мРНК вакцини проти грипу. Адже в ході 1/2 фази клінічного дослідження нещодавно придбана Санофі платформа матричної РНК підтвердила свій потенціал, тож Санофі зосередить свої ресурси на розробці вакцин проти інших інфекційних хвороб та терапії у тих терапевтичних напрямках, де існує гостра потреба.

 «Одночасно з проведенням 3 фази клінічних досліджень нашої  рекомбінантної вакцини-кандидата, ми також розпочали дослідження цієї вакцини як бустерної, адже спостерігаємо швидке зростання потреби у термостабільній вакцині проти COVID-19 для ревакцинації. Санофі вже розпочала виробництво цієї вакцини, щоб прискорити її вихід на ринки тих країн, де спостерігається найбільша потреба у вакцинах проти коронавірусу, щойно буде отримане регуляторне схвалення», сказав Рамі Мруа, генеральний менеджер Санофі Пастер, бізнес-підрозділу по роботі з вакцинами Санофі в Україні.

Санофі також продовжує виконувати взяті на себе зобов’язання щодо надання підтримки іншим виробникам вакцин – на виробничих майданчиках Санофі у Франції, Німеччині та США буде виготовлено до пів мільярда доз вакцин проти COVID-19 для таких компаній як BioNTech, Moderna та Johnson & Johnson. Станом на сьогодні компанія Санофі вже забезпечила виготовлення 30 млн доз вакцин цих виробників.

Про партнерство Санофі та GSK

У рамках партнерства між двома компаніями Санофі забезпечує виготовлення рекомбінантного антигену, а GSK вносить пандемічний ад'ювант – обидві створені вакцинні платформи раніше довели свою ефективність проти грипу. Рекомбінантна технологія у поєднанні з ад'ювантом GSK розроблена для забезпечення стабільності при температурах, що використовуються для звичайних вакцин. Це робить її простішою для реалізації та для розподілу в глобальному масштабі через наявну інфраструктуру. Це також дає потенціал для генерування високих і стійких імунних відповідей та запобігання передачі вірусу.

Джерело: Прес-реліз надано фармацевтичною компанією Санофі, що містить заяви прогностичного характеру згідно з Законом «Про реформу розглядів судових спорів з цінних паперів» 1995 року зі змінами та поправками.