Головна Новини Інфекційні хвороби Гіперімунні кінські сироватки можуть допомогти у боротьбі з COVID-19

28 жовтня, 2021

Гіперімунні кінські сироватки можуть допомогти у боротьбі з COVID-19

Гіперімунні кінські сироватки можуть допомогти у боротьбі з COVID-19

Дослідження, проведене консорціумом бразильських вчених, продемонструвало, що гіперімунна сироватка, що складається з очищених фрагментів антитіл, які виробляються в організмі коней, може бути ефективним методом боротьби з COVID-19.

Результати відкривають можливість розробки пасивної імунізації та лікування COVID-19. Із використанням тривимірного рекомбінантного спайкового глікопротеїну (S) коронавірусу SARS-CоV-2 для імунізації коней був розроблений коктейль з очищених фрагментів імуноглобулінів G (IgG), що демонструє високу нейтралізувальну активність.

Імунізація коней – це добре відома і легко масштабована технологія, що, як доведено, генерує високі титри нейтралізувальних антитіл та використовується для лікування багатьох захворювань, таких як сказ, правець та ін.

Після розробки концентрату гіперімунної сироватки коней група дослідників провела контрольні тести на хом’яках за допомогою ін’єкційного введення сироваток. Дослідники оцінили попереднє лікування та лікування після інфікування SARS-CoV-2. Результати показали здатність гіперімунних сироваток знижувати вірусне навантаження в легеневих тканинах та захищати тварин від втрати ваги у гострій фазі захворювання.

«Головний результат нашого дослідження полягає у тому, що антитіла до імуноглобулінів коней, вироблені проти спайкового протеїну SARS-CoV-2, мають сильну нейтралізувальну дію проти нових варіантів вірусу. Висока ефективність пояснюється поліклональною природою, яку тепер можна «налаштувати», використовуючи як антигени комбінацію мутованого білка-шипа з різних штамів вірусу», – зазначає координатор дослідження, професор Федерального університету Ріо-де-Жанейро Джерсон Л. Сілва.

Наступним кроком є проведення 1/2 фази клінічних випробувань на людях. Протокол випробування вже схвалено бразильським державним комітетом з етики, і наразі ведуться роботи з регулювальним агентством ANVISA. У ході клінічного випробування будуть вивчені всі аспекти безпеки, а також вірусне навантаження, важкість перебігу, тривалість госпіталізації тощо.

Джерело: https://www.worldpharmanews.com/research/5834-horse-hyperimmune-antibody-may-help-the-fight-against-covid-19