Головна Новини Інфекційні хвороби FDA схвалило вакцину Pfizer-BioNTech проти COVID-19 для екстреного застосування у дітей віком від 5 до 11 років

1 листопада, 2021

FDA схвалило вакцину Pfizer-BioNTech проти COVID-19 для екстреного застосування у дітей віком від 5 до 11 років

FDA схвалило вакцину Pfizer-BioNTech проти COVID-19 для екстреного застосування у дітей віком від 5 до 11 років

29 жовтня Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) дозволило екстрене застосування вакцини Pfizer-BioNTech для профілактики COVID-19 серед дітей віком від 5 до 11 років. Дозвіл був заснований на ретельній та прозорій оцінці даних, що включала заключення експертів незалежного консультативного комітету, які переважною більшістю проголосували за надання вакцини дітям зазначеної вікової групи.

Ключові моменти для батьків та опікунів представлені наступним чином:

  • Ефективність: імунні відповіді 3100 дітей віком від 5 до 11 років були зіставні з такими в осіб віком від 16 до 25 років. Вакцина була на 90,7 % ефективна у запобіганні COVID-19 у дітей віком від 5 до 11 років.
  • Безпека: в ході дослідження не було виявлено серйозних побічних ефектів.

Вакцина Pfizer-BioNTech проти COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років вводиться у вигляді первинної серії із двох доз з інтервалом у 3 тижні; її доза є нижчою (10 мкг) порівняно з тією, що використовують для осіб віком від 12 років і старше (30 мкг).

«Як мати і лікар, я знаю, що батьки, вихователі, шкільний персонал та діти чекали на сьогоднішній дозвіл. Вакцинація дітей молодшого віку від COVID-19 наблизить нас до повернення до нормального життя, – зазначила виконувачка обов’язків комісара FDA, докторка медицини Джанет Вудкок. – Наша всебічна та ретельна оцінка даних, що стосуються безпеки та ефективності вакцини, має допомогти переконати батьків та опікунів у тому, що ця вакцина відповідає високим стандартам».

Консультативний комітет із практики імунізації Центрів із контролю та профілактики захворювань США (CDC) збереться на початку листопада для обговорення подальших клінічних рекомендацій.

Джерело: https://www.worldpharmanews.com/fda/5839-fda-authorizes-pfizer-biontech-covid-19-vaccine-for-emergency-use-in-children-5-through-11-years-of-age