Головна Новини Інфекційні хвороби У ВООЗ рекомендували до екстреного застосування ще одну вакцину від COVID-19 – Коваксин (Сovaxin)

4 листопада, 2021

У ВООЗ рекомендували до екстреного застосування ще одну вакцину від COVID-19 – Коваксин (Сovaxin)

У ВООЗ рекомендували до екстреного застосування ще одну вакцину від COVID-19 – Коваксин (Сovaxin)

Технічна консультативна група, яка створена Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я (ВООЗ) та складається з експертів із різних країн світу, визначила, що вакцина Коваксин (Сovaxin) виробництва індійської компанії Bharat Biotech відповідає стандартам ВООЗ щодо захисту від COVID-19.

Щоб схвалити Коваксин, експерти ВООЗ оцінили показники безпеки та ефективності цього препарату, а також якість наданих даних. Вакцина виготовлена на основі інактивованого вірусу SARS-CoV-2 та, за даними експертної комісії ВООЗ, забезпечує повноцінний захист після введення двох доз препарату.

«Це рішення дозволить розширити доступність вакцин, які є найефективнішим інструментом у боротьбі з пандемією, – зазначила Маріанджела Сімао, заступниця Генерального директора ВООЗ. – Ми повинні й надалі домагатися, щоб все населення планети було забезпечене вакцинами, і насамперед – люди, які входять до групи ризику, багато з яких і досі чекають на першу дозу».

Коваксин рекомендований для застосування в екстрених ситуаціях у віковій групі від 18 років. Згідно з проведеними дослідженнями, вакцина на 78 % захищає від COVID-19 через два тижні після введення другої дози (інтервал між першою та другою дозою становить чотири тижні).

У підсумку експерти дійшли висновку, що переваги Коваксину набагато переважують потенційні ризики. Наразі питання безпеки та ефективності Коваксину для вагітних залишається відкритим – достатніх досліджень у цій когорті немає, але їх проведення заплановано.

Джерела: https://twitter.com/WHO/status/1455869992965181441,

https://news.un.org/ru/story/2021/11/1413132