Головна Новини Інфекційні хвороби Pfizer повторно запитує дозвіл на використання бустерних доз вакцин проти COVID-19 для осіб віком від 18 років

11 листопада, 2021

Pfizer повторно запитує дозвіл на використання бустерних доз вакцин проти COVID-19 для осіб віком від 18 років

Pfizer повторно запитує дозвіл на використання бустерних доз вакцин проти COVID-19 для осіб віком від 18 років

Компанія Pfizer та її європейський партнер BioNTech звернулися до Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) із проханням розширити дозвіл на екстрену вакцинацію проти COVID-19, щоб усі люди віком від 18 років могли отримати бустерну дозу.

Згідно із прес-релізом компанії, Pfizer представляє дослідження впливу бустерів на 10 000 осіб, щоб довести свою правоту.

Це буде вже друга спроба: у вересні 2021 р. консультативна група FDA відхилила ідею Pfizer щодо бустерних щеплень для всіх осіб старше 18 років.

Водночас комітет FDA рекомендував бустерні дози вакцини Pfizer для осіб віком 65 років і старше, а також для людей із супутніми захворюваннями.

Станом на сьогодні аргументів на користь бустерів побільшало через надходження нових даних (зокрема, з Ізраїлю), які підтверджують, що бустери забезпечують необхідний захист, оскільки ефективність вакцини з часом знижується. Крім того, представники охорони здоров’я США стурбовані можливим різким збільшенням кількості випадків захворювання після новорічних свят і тим, що кількість випадків COVID-19 та смертей не знижується в усіх частинах країни.

Остаточне рішення щодо дозволу на застосування бустерної дози для осіб віком від 18 років буде приймати консультативний комітет FDA. У разі позитивного рішення відповідні рекомендації щодо бустерів буде оновлено.

Джерело: https://www.medscape.com/viewarticle/962621