Головна Новини Інфекційні хвороби Ремдесивір може допомогти вберегти невакцинованих осіб від лікарні

28 грудня, 2021

Ремдесивір може допомогти вберегти невакцинованих осіб від лікарні

Ремдесивір може допомогти вберегти невакцинованих осіб від лікарні

Ремдесивір – противірусний препарат для внутрішньовенного введення переважно для важкохворих госпіталізованих пацієнтів із COVID-19. Водночас, відповідно до результатів нового дослідження, застосування ремдесивіру амбулаторно може утримати поза лікарнями невакцинованих людей, які інфікувалися коронавірусом SARS-CoV-2.

Згідно з дослідженням, опублікованим у «New England Journal of Medicine», ризик госпіталізації або смерті був на 87 % нижчим у невакцинованих пацієнтів, які отримували ремдесивір, ніж у пацієнтів, які отримували плацебо.

Усі учасники (562 невакцинованих пацієнти) мали високий ризик розвитку важкої форми COVID-19 через свій вік (понад 60 років) або через наявність основного захворювання (цукровий діабет чи ожиріння).

У дослідженні стверджується, що препарат може бути корисним для того, щоб вберегти як вакцинованих, так і нещеплених осіб від лікарні, що є важливим аспектом через загрозу сплеску варіанта Омікрон та перевантаження системи охорони здоров’я в усьому світі.

Наголошується, що ремдесивір особливо може стати у пригоді пацієнтам із COVID-19 у тих частинах світу, де немає доступу до вакцин, або пацієнтам із ослабленою імунною системою.

«Ці дані свідчать про те, що 3-денний курс ремдесивіру може відігравати вирішальну роль у допомозі пацієнтам із COVID-19 залишатися поза лікарнями», – зазначив Роберт Л. Готліб, доктор медичних наук, керівник дослідження з Медичного центру університету Бейлора (США).

Він додав, що хоча лікарні країни готові допомагати пацієнтам, які потребують допомоги, профілактика та раннє втручання є кращими, щоб зменшити ризик прогресування захворювання та дозволити пацієнтам, яким не потрібен кисень, відновлюватися вдома.

 

Джерело: https://www.medscape.com/viewarticle/965521?src